Kopierede/fra hoften

I sidste måned krydsede Umar Jajja Wahndo Wala Middelhavet. På TikTok viser han os sine sejrrige kammerater, smilende og fulde af forventning, mens de taler om de sædvanlige ting; hotelværelset, de får, hvor de finder de mest villige kuffar-ludere, hvad de vil gøre med dem, og pengene, der venter på dem, når de ankommer.

Bådturen over Middelhavet beskrives som en vanskelig og livstruende rejse. Der har været ulykker – ofte på grund af uansvarligt overfyldte både – men god kommunikation mellem menneskesmuglerne på land og dem om bord på NGO-bådene sikrer som regel en kort rejse fra havnen til opsamlingsstedet lige uden for nordafrikansk territorialfarvand. Hvis vejrudsigten er usikker, er de kloge nok til at vente til næste dag.

Optimistiske nye europæere

I sidste måned krydsede Umar Jajja Wahndo Wala Middelhavet. Rejsekammeraten tog afsted fra Libyen, og i roligt hav nåede de sikkert frem til Italien. 

Undervejs filmede Umar Jajja sine selvsikre ledsagere, mens de talte afslappet og forventningsfuldt om de sædvanlige ting; den forventede standard på hotelværelset, hvor i Europa kuffar-luderne er mest villige, og hvad de skal gøre med dem – og hvor mange penge de vil få fra modtagelsescentret, når de ankommer.

ANNONSE

Umar Jajja har lagt videodokumentation ud på sin TikTok-konto, hvor han skriver: مہنگا ہو کر مفت ہو جانا””درویشی””ہے – som Google oversætter til “At være et dyr og blive fri er ‘dervish'”. (Som jeg forstår det, er ‘dervish’ en slags trancelignende kropslig tilstand. Arrester mig, hvis jeg tager fejl).

Set 130.000 gange

Umar Jajja har 4.200 følgere på TikTok. Hans populære migrationsvideoer når langt ud over hans følgere, nedenstående er blevet liket af næsten 10.000 TikTokere og set næsten 130.000 gange. Den bedste reklame for jægere med kuffar-ludere i sigtekornet:

Videoen er blevet kommenteret hundredvis af gange. Jargonen bliver talt, ofte i en blanding af arabisk og engelsk, og om ikke andet kan man genkende ordene “Allah” og “mubarak” [velsignet ferie] i teksten.

Europas gunstige levevilkår

Umar Jajja er ikke alene om at fortælle folk i den tempererede verden syd for os om de gunstige levevilkår, vi, de gæstfrie europæere, tilbyder. Mohamed Sabon, med hans egne ord en “sudanesisk tiktok-kendis”, har dokumenteret sin rejse til Europa og bliver overøst med lykønskninger og gode ønsker fra andre og kommende migranter, efter at han endelig er nået til Storbritannien. 

Han viser os de blå Soros-telte, de alle bor i, hvordan han bliver plejet undervejs, maden, der ankommer i store containere, det forudskårne politisk ukorrekte brændstof, han bruger til madlavning.

I videoen nedenfor takker han Allah for endelig at have givet ham et gratis hotelværelse af høj standard i London.

https://www.tiktok.com/@mohamed_sabon/video/7228127328931532037?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7175855911214368261

 

 

 

ANNONSE