Nyt

Abdelhadi Makki er en af de farligste migranter i Danmark. Nu sagsøger han danskerne for op mod 130.000 skattekroner.

Indvandreren er utilfreds, fordi myndighederne spænder ham fast, når han er voldelig.

På Sikringsanstalten i Slagelse sidder 30 af de mest farlige personer i Danmark indespærret. En af dem er den 24-årige migrant Abdelhadi Makki, der er dømt for vold mod personale på diverse hospitaler og bosteder i Danmark.

Abdelhadi Makki udøver “personfarlig vold” og “reagerer eksplosivt og uforudsigeligt”, vurderer en juridisk ekspert med indsigt i migrantens farlighed.

De danske myndigheder har i perioder måtte fastspænde indvandreren, så han ikke gør skade på andre mennesker eller sig selv. Det har fået den livsfarlige migrant op i det røde felt:

“Jeg var meget ked af at være bundet til sengen … Jeg savnede frihed, for jeg har jo også et liv,” erklærer Abdelhadi Makki overfor Radio24syv, mens han sidder sikret i et aflåst glasbur og er under overvågning.

ANNONSE

Den livsfarlige migrant har valgt at sagsøge to regioner i Danmark for op mod 130.000,00 kroner. Abdelhadi Makki vil ikke finde sig i danske myndigheders behandling af ham, selvom han er farlig og dømt for vold.

I alt har Abdelhadi Makki været bæltefikseret stort set uafbrudt i over et år. Et klagenævn har givet migranten ret i, at bæltefastholdelsen har været ulovlig i cirka 10 måneder.

Region Nordjylland er på ingen måde enig og har valgt at hive klagenævnet i retten. De nordjyske myndigheder mener ikke, at fastspændingen er ulovlig, hvis der som i dette tilfælde er tale om en livsfarlig migrant:

”Når vi tvangsfikserer, er det et udtryk for, at der ikke er andre ting, vi mener, der er forsvarligt i forhold til at undgå farlighed,” erklærer en lægefaglig direktør fra Region Nordjylland.

Den livsfarlige Abdelhadi Makki har et stort had til den specifikke overlæge, der har fået ham spændt fast tidligere i forløbet:

“Han var en nar. Han fik mig i fængsel,” mener den voldsdømte migrant, når han gentagne gange omtaler overlægen.

Nu håber den voldsdømte Abdelhadi Makki at blive løsladt hurtigst muligt fra Sikringsanstalten i Slagelse, og han vil derefter gerne have en kæreste og børn.

Makki er glad for Danmarks ny regering og statsminister:

“Jeg synes, Mette Frederiksen er meget pæn. Når min bror er på besøg, taler vi nogle gange om kvinder,” fortæller Abdelhadi Makki.

Retssagen om de mange skattekroner går i gang 27. august, og den farlige migrants bedste våben mod de danske myndigheder er Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Igen skal tvivlsomme ‘konventioner’ redde en dybt kriminel og voldelig udlænding.

“Jeg kan ikke forestille mig, at den her tvangsfiksering på nogen måde kan godkendes på baggrund af den menneskeretlige praksis,” udtaler indvandrerfamiliens advokat.

I 2017 var næsten halvdelen af de indsatte i Sikringsanstalten livsfarlige migranter og udlændinge. En af de mest kendte migranter, der har været indespærret i Sikringsanstalten, er dobbeltmorderen Naum Conevski, der i 1984 likviderede to teenagedrenge på Amager i København.

Conevski-sagen er interessant på grund af pressens indblanding. I januar 1981 bliver den jugoslaviske migrant Naum Conevski anholdt og varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt, røveri og tyveri begået 14. januar 1981 mod en kvinde i Snekkersten. Conevski bliver fundet skyldig og får en dom på et år og seks måneders fængsel i Østre Landsret. Dommen bliver samme år skærpet til to år og seks måneders fængsel i højesteret.

Conevski bliver løsladt i maj 1982. Efter sin løsladelse får Naum Conevski kontakt til to journalister fra Ekstra Bladet, der skriver en række artikler, som sår tvivl om, hvorvidt Conevski er blevet uskyldigt dømt. I februar 1984 kommer sagen for Den Særlige Klageret, hvor Naum Conevski bliver frifundet og tildelt en erstatning på 240.875 kroner. 20. maj 1984 begår Naum Conevski et dobbeltdrab på to drenge ved Femøren på Amager Strand. Ved hjælp af tekniske spor fra denne sag opklarer politiet efterfølgende flere andre sager, hvor Naum Conevski er gerningsmanden. Blandt andet grove røverisager fra 1979 og 1983 og en voldtægt af en ung kvinde i 1979.

Det skal vise sig om, den livsfarlige migrant Abdelhadi Makki får ikke alene mediernes opbakning, men også rettens ord for, at danskerne skal betale en erstatning på tusindvis af skattekroner til ham.

ANNONSE