Kopierede/fra hoften

Brooke Harrington hyldes af Caroline M. Meier, Katrine Syppli Kohl m.fl., 2019)

‘Anti-immigrant, ethnonationalist policies are acts of self-destruction’, hævder sociolog Brooke Harrington i New York Times, og bruger Danmark som eksempel. Hun er ukendt for de fleste, men et stort navn på venstrefløjen, da hun kæmper for højere skat, mere økonomisk omfordeling, og det overordnede budskab, at nationalisme er skabt af eliten for at forføre underklassen. Politiken elsker den slags – Indlæg i New York Times: Topforsker bruger Danmark som eksempel på fremmedhad.

“Nu omkring to år efter taler den amerikanske forsker Brooke Harrington ud i et debatindlæg i New York Times med et bestemt budskab: Fremmedhad er smitsomt, og det rammer indvandrere, som landene har brug for.

Politiken har tidligere beskrevet, hvordan Harrington i 2017 blev politianmeldt, fordi hun holdt oplæg for Skat og Folketingets Skatteudvalg om sin forskning i skatteunddragelse. Politianmeldelsen skyldtes, at hun ikke havde ansøgt myndighederne om lov til at holde oplæg uden for sin daværende arbejdsplads, Copenhagen Business School. Et forløb hun kalder ‘et mareridt’.

… Brooke Harrington skriver i sit indlæg, at hun så, ‘at hadet til andre er smitsomt, og uundgåeligt spreder det sig til mennesker, et land har brug for for at overleve, om det er landbrugsarbejdere eller læger’, skriver hun og henviser til ‘Trump-administrationens behandling af migranter’.

Hun beskriver, hvordan ‘den slags fremmedhad, der ramte Danmark‘, optrådte i USA i sidste måned. … Brooke Harrington advarer om, hvad hendes land kan miste, hvis man fortsætter ad den vej, ‘der er sat af ultra-nationalistiske politikere‘, og derfor afslutter hun sit indlæg med at opremse alt, som indvandrere har gjort for USA: ‘… De gjorde bogstavelig talt Amerika stort. Lad ikke nogen ødelægge denne arv for en forgiftet drøm om renhed‘.”

“Anti-immigrant, ethnonationalist policies are acts of self-destruction, not self-preservation. And nowhere is this more true than in countries like Denmark…” (Brooke Harrington)

ANNONSE