Nyt

Australske Hannah Mouncey & danske Lærke Nolsøe Pedersen

På lørdag indleder Danmark VM i håndbold med en kamp imod Australien, der inkluderer hærdebrede Callum Mouncey, der har skiftet navn til Hannah Mouncey. Han er 24 centimeter højere og velsagtens i omegnen af 40 kilo tungere end danske Lærke Nolsøe Pedersen, Mie Enggrob Højlund mfl. Et grotesk eksempel på hvad der sker, når samfund mister viljen til at sige nej. En historie fra BT – Hun var en han: Klavs Bruun ikke glad.

“Hannah Mouncey hedder den velvoksne stregspiller, der måler 188 cm og banker nålen i badevægten forbi de 100 kilo plus en sjat. Den 30-årige australier kan prale af noget så sjældent som at have spillet på to landshold: Et for mænd – og et for kvinder!

Frem til 2015 hed HAN Callum til fornavn og deltog bl.a. ved EM i Spanien i 2013. Derefter er Callum blevet til Hannah, og HUN har kæmpet en sej kamp for at blive accepteret som kvinde og for at blive udtaget til det australske landshold.

Den 30-årige kvinde indledte sin transformation fra mand til kvinde i 2015. Efter en kønsskifteoperation og tilhørende hormonbehandling blev hun officielt kvinde i maj 2016, og hendes testosteron-niveau drønede rekordhurtigt ned under det niveau, som den internationale olympiske komité, IOC, har sat som grænseværdi.”

ANNONSE

Mest læst

Det er en kold tid vi lever i