Nyt

Australske myndigheder presser X til at fjerne videoen af en 16-årig muslimsk terrorist, der stikker en kristen biskop ned. X siger, at de vil tage sagen i retten.

Det er eSafety Commissioner, et regeringsorgan, der skal “hjælpe australiere med at være mere sikre på nettet”, som kræver, at videoen fjernes fra offentligheden. Online sikkerhed betyder, at folk ikke skal se, hvad islamisk terror handler om i praksis.

Hvis X ikke efterkommer kravet, vil de blive pålagt en dagsbøde på 785.000 australske dollars – omkring 5,55 millioner norske kroner.

X har derfor midlertidigt taget videomaterialet ned, men lover at kæmpe i retten.

Biskop Emmanuel i Sydney blir angrepet av en muslimsk terrorist.

En kniv som ikke virket som planlagt kan ha reddet den australske biskopen. (Foto: Stillbilde fra kirkens video fra prekenen.)

– eSafety Commissioner har ingen ret til at diktere, hvilket indhold X-brugere kan se rundt omkring i verden. Vi vil energisk udfordre denne ulovlige og farlige praksis i retten,” skriver X’s global affairs afdeling på sin platform.

Terrorangrebet på den assyriske kristne biskop Mar Mari Emmanuel, mens han prædikede i kirken Assyrian Christ The Good Shepherd i Sydney, har påvirket kirkegængere og lokalbefolkningen dybt.

Der var store uroligheder i gaderne uden for kirken efter angrebet. Over 50 politibetjente og 20 politibiler blev beskadiget, da tusindvis af mennesker forsøgte at få politiet til at udlevere terroristen, formentlig med den hensigt at lynche ham. Mængden råbte “et øje for et øje”.

ANNONSE

Torsdag blev det kendt, at den 16-årige terrorist havde rejst i halvanden time for at udføre angrebet. I den video, som myndighederne nu vil censurere, hører vi terroristen råbe, at biskoppen har “fornærmet islam”.

Mordforsøget mislykkedes, muligvis fordi kniven kollapsede og skadede terroristens egne fingre.

X skriver, at de indlæg, der kommenterer terrorangrebet, ikke overtræder X’s egne regler om opfordring til vold.

– “Verdensomspændende ordrer om at fjerne indlæg strider mod ethvert princip for et frit og åbent internet og truer ytringsfriheden overalt,” skriver X i indlægget, hvor de advarer om en kamp mod de censurbesatte australske myndigheder.

Biskoppen selv vælger en forsonende linje. I en lydbesked på de sociale medier før weekenden kaldte biskoppen gerningsmanden for sin søn og sagde, at han i Jesu navn tilgiver ham og dem, der sendte ham.

En ortodoks kristen mand i Storbritannien fik to politibetjente og en psykiatrisk sygeplejerske til at banke på sin dør, efter at han reagerede på knivstikkeriet i Australien ved at fortælle sin præst, at “kristne er nødt til at stå op”.

 

ANNONSE

Mest læst