Nyt

Virkeligheden bag fagforeningerne ramte danskerne i dag. Og det er grove trusler, der trives bag de blankpolerede overflader:

“Føj for satan, hvor er du klam,” raser 3F’s Michael Marstrand (billedet) mod en medarbejder hos SAS bagageservice i Københavns Lufthavn.

De hårde ord falder 23. juli 2019, da den ophidsede 3F’er Michael Marstrand truer på grund af stridigheder om medlemskab af en fagbevægelse.

Problematikken er opstået, da en nyansat bagagemedarbejder ikke har meldt sig ind i fagforbundet 3F. Den nyansatte er vikar hos SAS bagageservice og er uddannet ingeniør. Derfor er han medlem af ingeniørernes fagforening, IDA, hvor han allerede er et særdeles tilfreds medlem.

Den vikarierende bagagemedarbejder har taget et midlertidigt job i nogle få måneder, så han ikke skal hæve overførselsindkomst, inden han skal arbejde som ingeniør igen.

Men det får konsekvenser, da 3F’s næstformand – Michael Marstrand – opsøger og overfuser den chokerede kollega:

“Jungleloven, den lever herude (Københavns Lufthavn, red.),” truer Michael Marstrand og fortsætter:

“Hvis du ikke forstår, at der kun er én fagforening,” erklærer Michael Marstrand.

‘Jungleloven’ er et udtryk for voldsomme forhold, hvor den stærkeste altid vinder over den svage part.

Den vikarierende bagagemedarbejder prøver at forklare 3F, at der er foreningsfrihed, og vikaren henviser til Danmarks Riges Grundlov.

“Jeg vil skide alt det lort et stykke. Jeg er pisseligeglad,” raser Michael Marstrand, mens han fortæller ingeniøren at han ikke får “en kammerat herude (i Købehavns Lufthavn, red.)”.

Medarbejdere i Københavns Lufthavn går en usikker fremtid i møde, hvis de ikke straks melder sig ind i 3F.

“Føj, hvor er du klam, mand,” råber 3F’s bagagemedarbejder og næstformand Michael Marstrand, da han forlader lokalet og efterlader en rystet kollega

Det hele slutter med, at SAS giver Michael Marstrand en advarsel, og han håndterer i dag stadig kufferter hos SAS. Flyselskabet er delvist ejet af den danske stat og skatteyderne.

4. september træder Michael Marstrand tilbage som næstformand på en ekstraordinær generalforsamling hos 3F’s bagagefolk. Kollegerne klapper i hænderne og leverer et stort bifald til Michael Marstrand.

Menneskerettighedsdomstolen slog i 2006 fast, at en arbejdsgiver ikke må afskedige en lønmodtager, fordi vedkommende ikke er medlem af en fagforening eller af samme fagforening som kollegaerne.

Den nyansatte bagagevikar frister i dag stadig en sårbar tilværelse i sit job i lufthavnen.

Da den ingeniøruddannede vikar møder ind på job i Københavns Lufthavn i dag klokken 13.10 for at bære kufferter, nedlægger 150 af hans kollegaer arbejdet.

Det er den tredje arbejdsnedlæggelse hos SAS bagageservice på grund af denne sag.

“Det er en dybt alvorlig og uholdbar situationen. Vi kan ikke acceptere, at trusler forekommer i vores virksomhed. Enhver SAS-medarbejder har altid ret til frit at vælge fagforening,” siger Karin Nyman, kommunikationsdirektør i SAS.

ANNONSE

Indtil i dag har den ulovlige strejke blandt 3F’s medlemmer påvirket over 6000 passagerer, og 74 fly blev aflyst i sidste uge som følge af strejken.

SAS beslutter at bortvise bagagevikaren for at få bagagemedarbejderne fra 3F tilbage på jobbet.

Det står i skrivende stund ikke klart om, SAS har omplaceret vikaren eller om, han er blevet sendt hjem uden løn.

Truslerne har virket, og 3F har vundet. Jungleloven hersker i Danmark.

Se også
Danmarks første ‘altanpige’? Muslimer smider knivstukket etnisk dansk kvinde ud fra altanen.

ANNONSE

Mest læst