Nyt

Skatteborgerne har i ugevis undret sig over, hvem, der har ansat en stenkastende autonom som magtfuld filmkonsulent.

Mød Anders Kronborg – formand for Det Danske Filminstitut – og tidligere økonomidirektør i Danmarks Radio.

Måske husker du Danmarks Radios prestigebyggeri DR Byen på Amager, der endte med en ekstraregning på 2,5 milliarder kroner til licensbetalerne.

Det Danske Filminstitut, der bliver finansieret af danskernes skattekroner, er kommet i vælten efter ansættelsen af filmkonsulenten Frank Piasecki Poulsen, der har en fortid på den voldelige yderste venstrefløj. Den nyudnævnte filmkonsulent har blandt andet deltaget i et voldsomt angreb på Pia Kjærsgaard, da hun besøgte bydelen Nørrebro i 1998.

Det er bestyrelsesformand Anders Kronborg, der står bag den kontroversielle ansættelse af den autonome filmkonsulent.

Anders Kronborg slæber et spor af pengeskandaler efter sig. Oftest er det skatteborgerne, der i sidste ende kommer til at betale for Anders Kronborgs tvivlsomme planer.

Anders Kronborgs skandaleombruste karriere i medieverdenen begynder som underdirektør i Danmarks Radio i 1996. Anders Kronborg er med til at starte tv-kanalen DR2. Men Anders Kronborg huskes bedst for i forbindelse med sin ansættelse som DR’s økonomidirektør at stå bag et håbløst budget for opførelsen af DR Byen på Amager.

Budgettet for DR Byen i København var på 3 milliarder kroner, men byggeriet endte med at koste 5,5 milliarder kroner.

Danskerne kom til at betale regningen over licensen. Økonomidirektør Anders Kronborg forlod DR i 2001, hvor han listede ud ad bagindgangen, mens milliardregningen blev større og større.

“Det er stadig min overbevisning, at jeg lagde et godt budget,” erklærer Anders Kronborg om licensskandalen, der betød en ekstraregning på 2,5 milliarder kroner.

Efterfølgende bliver Anders Kronborg ansat som direktør i det statsejede TV 2 og hos Berlingske. Her bliver skandalerne dog ikke mindre.

Den administrerende direktør Anders Kronborg laver en tvivlsom ejendomshandel, mens han er ansat hos Berlingske, og pludselig står 660 medarbejdere uden job.

Hos det statsejede TV 2 sidder pengene også løst, da Anders Kronborg bliver økonomidirektør i 2004.

Efter år med solide økonomiske overskud hos TV 2 går regnskabet i minus, mens Anders Kronborg er kassemester. Efterfølgende må 130 medarbejdere forlade deres job, og gælden hos TV 2 bliver opgjort til svimlende 637 millioner kroner.

ANNONSE

“Jeg var økonomidirektør, og derfor har jeg i sidste ende ansvaret,” forklarer Anders Kronborg, der ved samme lejlighed skyder skylden for den fallerede økonomi på en anden chef fra det statsejede TV 2.

Ansvar og økonomisk sans er øjensynligt ikke Anders Kronborgs stærke side. Alligevel bliver Anders Kronborg udnævnt til bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut i 2017.

I efteråret 2019 ansætter Anders Kronborg en filmkonsulent fra den yderste radikaliserede venstrefløj, hvor man bruger gadevold og stenkast for at få sine budskaber igennem til offentligheden.

“Vi har været gennem en meget grundig ansættelsesproces … bestyrelsen har enstemmigt valgt at ansætte den (Frank Piasecki Poulsen, red.) vi fandt bedst kvalificeret,” forklarer Anders Kronborg i september 2019.

Tilbage i 1998 er Anders Kronborg stadig magtfuld direktør i Danmarks Radio, mens hans kommende filmkonsulent deltager i gadeoptøjer mod Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard:

“Hun (Pia Kjærsgaard, red.) skal bare fise af. Hun er racist, og hun har intet at gøre her,” raser Frank Piasecki Poulsen på Nørrebro i 1998.

21 år senere ansætter Anders Kronborg manden bag disse udtalelser som filmkonsulent. Nu skal Frank Piasecki Poulsen uddele millioner af skattekroner til filmproduktioner i Danmark.

Bestyrelsesformand Anders Kronborg er i dag ansvarlig for det samlede budget på 649 millioner skattekroner hos Det Danske Filminstitut.

***

Hvis du som skatteborger ønsker at udtrykke bekymring over ansættelsen af den tvivlsomme filmkonsulent, kan du kontakte bestyrelsesformand Anders Kronborg fra Det Danske Filminstitut.

Det Danske Filminstitut har offentliggjort denne email til bestyrelsesformand Anders Kronborg: anders.kronborg@leo-pharma.com

(Mere om Frank Piasecki Poulsens deltagelse i overfaldet på Pia Kjærsgaard her)

Se også
Georg Metz håber orkan smadrer Donald Trumps ‘grimme palads’, ‘de guldbelagte sale’, ‘de smagløse marmorsøjler’

ANNONSE