Nyt

 

Slagtøjslegenden Jacob Andersen er død. Han blev 60 år.

Ikke alle danskere er på fornavn med Jacob Andersen. Men tusindvis af familier er blevet underholdt fredag efter fredag, når det landskendte Vild med dans-band – der går under navnet The Antonelli Orchestra – har leveret soundtracket til kendissernes dansetrin siden 2005.

Når Vild med dans-bandet blev introduceret af de opstemte tv-værter, var det altid Jacob Andersen, der til sidste kiggede kækt og smilende ind i kameraet.
Jacob Andersen står bag nogle af dansk musiks største succeser og har arbejdet med nogle af Danmarks største kunstnere. Den allestedsværende slagtøjsmand har produceret, skrevet og spillet for mange af de største danske kunstnere som Sneakers, Sebastian, Lars H.U.G., Sanne Salomonsen, Dodo & The Dodos, Shu-bi-dua, Ray Dee Ohh og Michael Falch.
Den 60-årige musiker var en del af trioen ‘Danseorkestret’ sammen med Jørgen Klubien og Rasmus Kærså, som står bag megahits som ‘Kom tilbage nu’ og ‘Regndans’.
Lørdag aften skriver forsanger i Danseorkestret Jørgen Klubien på Facebook, at “det er svært at forstå”.
“Min ungdoms makker er gået bort alt for tidligt,” skriver Klubien i sit mindeord.
Ifølge musiksiden discogs.com har Jacob Andersen været med på flere end 1000 musikudgivelser igennem sin karriere, der begyndte i 1970’erne.
Fredag trådte Jacob Andersen op på scenen for sidste gang for at underholde hundredvis af revisorer og skatterådgivere i Danmarks næststørste revisionshus PwC – PricewaterhouseCoopers.
Det blev ikke landets største musikscener, sportsarenaer eller de landsdækkende tv-stationer, hvor trommeekvilibristen skulle slå sine sidste rytmer an.
Jacob Andersen spillede sin sidste koncert ved en intern videokonference, der blev sendt fra et coronalukket konferencecenter tæt på Københavns Lufthavn. De mange revisorer skulle mærke fællesskabet på deres arbejdsplads via en onlineoplevelse på computeren.
De mange revisormedarbejdere blev guidet igennem underholdningsshowet af DR-værten Signe Molde, der havde afsat tid til det spændende bijob, der skulle supplere den bugnende licensløn.
Det verdensomspændende PricewaterhouseCoopers driver 16 kontorer og har 2219 ansatte i Danmark. I regnskabsåret 2017-18 omsatte PwC for 2,6 milliarder kroner i Danmark.
Jacob Andersen underholdt de mange talknusere i fællesskab med musikstjernerne Thomas Helmig og Mads Langer, der blev akkompagneret af det kendte Vild med dans-band.
Det kendte tv-band kan også opleves i seersuccesen ‘Toppen af poppen’ på TV 2.
Trommeslageren og lederen af Vild med dans-bandet – Claes Antonsen – er i øvrigt bedste ven med Thomas Helmig. De har kendt hinanden og delt spotlights på scenen siden teenageårene.
Dagen efter den internettransmitterede revisorkoncert på Amager endte en lang og glorværdig musikkarriere. Jacob Andersen afgik pludselig ved døden lørdag morgen 27. marts 2021. Det fortæller hans datter.
I 2019 fortalte Jacob Andersen, at han stadig spillede omkring 170 koncerter om året.
“Jeg har altid elsket at have travlt. Det er sådan, jeg trives bedst, og det er nok også grunden til, at jeg har nået så meget i min karriere,” erklærede den travle Jacob Andersen og fortsatte:
“Nogle gange kunne jeg sagtens nå tre studieindspilninger i løbet af dagen og to koncerter om aftenen.”

Se også
Lionel in the Sky with Diamonds

ANNONSE