Kommentar

Karolin Hehnaz Hakim (31) giver volden i Sverige et ansigt. En mor med et spædbarn på armen, henrettes med skud mod hovedet. Hun var læge og et eksempel på at indvandrere klarer sig godt. Men hun blev indhentet af volden og hævnen.

Det har været et ordtak i lang tid at det kommer til at gå dårlig for Sverige. Perspektivet har været fremtid. Men dramatiske begivenheder river op denne trøst og viser os at myndighederne allerede har mistet kontrollen.

Henrettelsen af Karolin Hehnaz Hakim (31) mens hun står med sit to måneder gamle barn i armene, er en hændelse som flår forhænget fra og lader os se ind i et Sverige som selv de mest oplyste har vanskeligt ved at forstå.

ANNONSE

Karolin var åbenbart en køn kvinde, ambitiøs og med evner til at gennemføre lægestudiet. Men hun havde en mand som havde en kriminel fortid, og det blandt de tunge kriminelle. Mænd, der udfører kup, som minder om militære operationer og får udbytte på 60 millioner, hvoraf mesteparten ikke er fundet, er farlige.

Om det var Brøndby-røveriet eller et drab i Malmø hvor hun vidnede for tre år siden, får vi måske aldrig at vide. Men det viser hvordan kriminaliteten og volden spiste sig ind i Karolins liv: Via mandens fortid og lægearbejdet. Forviklingerne blev mange. Sådan går det når man lever i samfund, hvor anarki og kaos breder sig. Det er slutsummen for Sveriges del: Kaos og anarki.

Og det er fuldt på vej også til Norge: Det har selvfølgelig med antallet at gøre. Sverige tog imod 50.000 i første halvår. ”En nedgang”, kaldte NTB det. Man kunne udlede meget af denne tørre opremsning:

Totalt indvandrede i det første halvår 55.222 personer til Sverige, det laveste tal siden 2013.

Størst nedgang har der været i antallet af syrere, som har været den største gruppe de seneste år.

– Det har været en kraftig reduktion, mere end en halvering, siger Tomas Johansson fra Statistiska Centralbyrån.

Den største gruppe hidtil i år er svenskfødte, som vender tilbage til Sverige, efterfulgt af afghanere.

Indvandringen fra Afghanistan er steget, sammenlignet med tidligere år, og det er mænd som står for hele stigningen, siger Johansson. (NTB)

Sverige har mistet kontrollen over befolkningen. Myndighederne ved ikke hvem der opholder sig i landet. Alligevel lader de strømmen fortsætte. Det er nærmest nihilistisk og selvdestruktivt.

Hvad vil der ske i Sverige? Henrettelsen af Karolin Hhnaz Hakim markerer et afgørende punkt på en nedadgående spiral.

Det var formentlig udført af en ung mand, som havde fået et “opdrag”. I Colombia havde man, da narkobaronerne rådede, unge til rådighed, som for nogle få tusind kroner dræbte et menneske. De var under den kriminelle lavalder og kunne nærmest omkostningsfrit nærme sig offeret og skyde det. De havde et eget navn: Pistoleiros.

Ifølge mediernes beskrivelser har Malmø og andre områder fået sådanne unge kriminelle, som udfører de beskidte jobs. Det koster dem ikke stort at dræbe et menneske.

Sverige har politikere som ikke har fantasi til at forestille sig det som foregår i landet, de formelt styrer. De virker bedøvet.

Vore politikere er i samme modus, de kommer heller ikke til at kunne reagere. Derfor overreagerer de så stærkt på Bærumsangrebet. De højreekstreme er i det mindste en trussel de forstår. Den er konkret. Den er deres egne unge. De “andre” orker de ikke at beskæftige sig med. Så må de nemlig tage stilling til procentandelen, som ikke kan norsk i 1. klasse, udbredelsen af hijab, kriminalitet, ungdomsbander, bilbrande osv. Ud fra udviklingen i Sverige og Danmark kan vi med rimelig stor sikkerhed spå at eksplosionerne også kommer hertil. Men Erna & Co orker ikke at forholde sig til det.

De har valgt hellere at komme muslimerne i møde med privilegier og særlove og bekræftet deres forestilling som offer og særlig truet. En armada af medier står klar til at bakke dem op.

Medierne lyder mere og mere som et organ for Det muslimske Broderskab. De er helt uden evne til at beskrive situationen og tilstanden vi befinder os i.

Erna & Co orker ikke forstå, at naboen er som et skib, der driver for vejr og vind.

Når kriminaliteten bliver konkret, når den får et ansigt, glemmer vi den ikke. Karolin Hehnaz Hakim gav den et ansigt. Men samtidig knuser hun en af den socialdemokratiske elites kæreste kæpheste: At Norden er ved at få en elite af muslimer som bliver læger, farmaceuter og advokater og som bliver det nye samfunds støtter. Hendes skæbne er et ”mene tekel”, skæbnetegn: Nissen følger med, Klanen, kriminaliteten, hævnen og volden, er også med.

Når selv en klog person som Karolin kunne finde på at blive kæreste med en tung kriminel, hvad siger det så om fremtiden?

Svenske medier orker ikke se sig selv i spejlet. De bruger pladsen på at beskrive hvor køn en person Karolin var og hvor uretfærdig og meningsløs hendes skæbne var.

Kvinden havde mange venner og et rigt socialt liv.

Hon hade studerat till läkare under flera år. Under den sista tiden var hon höggravid – och såg fram emot att bli mamma.

– Hon var så stolt när hon hade klarat av sin utbildning. Så driven och så stark, säger en av vännerna. Vi förstår inte hur det här kunde hända.

Kvinnan skulle precis påbörja sin tjänst som AT-läkare i Malmö.

Mördade kvinnan var läkare: ”Hon var stark

Men der var mange og klare årsager til at Karolin led så grusom en skæbne. Ansvaret går helt til tops i Sverige og til hende selv og de valg hun tog. Karolin var stærk, men ikke stærkere end de kræfter hun udsatte sig selv for.

Det er de svenske politikere, medier og kultureliten heller ikke.

De har givet kontrollen fra sig.

ANNONSE