Kommentar

Overvågningsbilledet af manden der plasserede bomben udenfor politistationen på Nørrebro sidst fredag. Mette F. lovede bedre overvågningskameraer så billederne kan blive bedre. Det er på det niveauet politikerne opererer. Bedre kameraer. At IS samtidig køber dronedele i København glemmer man.

‘Svenskere’  i københavnsk bombeangreb

“Brott och extremism har blivit en blågul exportvara”

Denne sag vil jeg følge meget nøje via alle, uofficielle kilder, for den bekræfter en for meget længe siden gjort forudsigelse, som også Mikael Jalving er inde på idag: Svenske bombemænd i København? Dem advarede jeg mod for knap 10 år siden. Expressens leder skriver ganske forfriskende sandt: Brott och extremism har blivit en blågul exportvara.

Jeg tvivler ikke om, hvilken slags “svenskere” dette er, men jeg vil naturligvis så vidt muligt dokumentere antagelsen. Jeg starter i det små. Den anholdte kom til Sverige som syv-årig, og den eftersøgte er tidligere voldsdømt og politisk aktiv på venstrefløjen, hvor han også har stillet op for et parti.Der er dog navneforbud. Jeg kan ikke publicere det i Danmark, selvom jeg har begge navne her til aften kl. 23.

ANNONSE

Det er bælgmørkt, og vi kører med positionslys på bilen

Den bekræfter en grundtese, jeg har haft i tyve år:  Før eller siden vil Danmark opløses ligesom Sverige, for politikerne har sat os på samme motorvej. Svenskerne kører 130 km/t – vi kører kun 50, men vi kommer frem, og det er tilsyneladende umuligt at advare politikere og vælgere om det.

Det er bælgmørkt, og vi kører med positionslys på bilen. Nul langtidstænkning foregår hverken her eller hisset, der er altså ingen til at korrigere kursen bort fra kollision. Dette er samtidskronikørens bitre erkendelse. I politik er der alt for lidt præventivt imod fantaster og ignoranters ideer, forebyggelsesforsøg forekommer håbløse. Sluttelig vil det hyldede demokrati opløse sig selv af ren inkompetence.

Mette Frederiksen siger (dog ikke på svensk) ”Vi får inte vänja oss vid explosioner. Vi får stärka gränsen mot Sverige.” Ak, ja. Det snakkede man også om for tyve år siden. Det ligger i branchens natur, at problemer er overmodne, når man endelig løser dem – hvis det er muligt på det tidspunkt, hvad det sjældent er. Allerede idag burde Sveriges naboer isolere landet fysisk. Det vil også ske. Om tyve år.

Svensk kaos-spill over

Først rammes vi af “svensk” kriminalitet, det skete allerede for femten år siden (tænk på Danmarkshistoriens største røveri), så af “svensk” terror (der er vi ved at være), og til sidst rammes vore efterkommere af den samme borgerkrig, de har importeret med frygtindgydende, svensk effektivitet. Med en hel del held bliver det først vore børnebørns problem.

Mand (22) pågrebet i Malmø for bomben mod Skattestyrelsen, en anden person er efterlyst

Af Hans Rustad

Svensk politi har pågrebet en 22-årig i Malmø i forbindelse med bomben mod Skattestyrelsen sidste uge. En anden mand på 23 er efterlyst.

Svensk politi gik tilsyneladende varsomt og diskret frem, da en af de formodede bombemænd fra Skattestyrelsen i København tirsdag aften blev anholdt i Malmø. Det fortæller naboer i den bebyggelse, hvor den 22-årige mand bor, til B.T..

Den svenske mand venter i øjeblikket på at blive udleveret til dansk politi, så han kan blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med henblik på varetægtsfængsling.

Medierne bruger begrebet “svensker”, om det betyder svensker eller udlændinge med svenske pas er uklart.

En anden beboer i området betegner over for B.T. den 22-årige som en »lidt speciel fyr«, som hun har indtryk af i en vis forstand er gået lidt i hundene.

Han er ifølge den svenske avis Kvällsposten ikke tidligere straffet i Sverige.

Det lyder som en svensker.

Også yderligere en svensk mand på 23 år er sigtet i sagen. Denne er efterlyst internationalt.

BT: Anholdt for skattebomben: Politiet gik stille frem og Ekstra Bladet hos bombemistænkts mor: – Han er for dum til at lave en bombe

ANNONSE