Nyt

I de seneste måneder har flere børn og unge har været udsat for grove overfaldsvoldtægter i Malmø. Men Sydsvenskan vil ikke beskrive signalementet på den mistænkte voldtægtsmand. Men man viser velvilligt et billede af en cykel.

Voldtægterne har naturligvis høj prioritet hos politiet, ikke mindst fordi det er børn, der er ofrene. I et af tilfælene en pige på 14 år. Politiet har derfor etableret en speciel efterforskningsgruppe, der arbejder på højtryk, også for at forhindre at gerningsmanden/-mændene slår til igjen. Et af efterforskningsskridtene er at udarbejde et detaljeret signalement.

Samfundet reagerer, når så grusomme ting rammer børn. Politiet sætter meget ind på at opklare sådanne sager og offentligheden forventer, at man gør alt, hvad der er muligt for at stoppe et sådant udyr af en voldsmand. Men så er spørsmålet: hvad gør pressen? Svar: Pressen (læs: Sydsvenskan) vil ikke videreformidle politiets signalement. Hvorfor? Hvad kan ha højere prioritet end at forhindre voldtægter mod børn? Svaret er ideologisk: Det har højest prioritet at forhindre, at der opstår fejlagtige ideer om, hvem der begår overgreb mod svenskere. Og endnu værre: finder på at stemme på et parti vi ikke kan lide. Gud forbyde det!

ANNONSE

“Värdegrunnen”

Sydsvenskan gør sig selv til grin, selvom det er svært at finde ud af, om man skal le eller græde. Måske begge dele. Avisen er optaget af at beskytte värdegrunnen, og på värdegrunnens alter ofrer man gerne etpar svenske teenagepiger. Så brutalt er det, når man stripper avisen for al dens udenomssnak. Forklædt som tolerance og anti-racisme er det lige præcis, hvad det kan koges ned til: Man ofrer børn for at beskytte ideen om det harmoniske, multikulturelle samfund.

Hvem er mest grusom? Voldtægtsmændene eller Sydsvenskan?

Mandag frigav politiet en efterlysning med et signalement på en gerningsmand. Der fulgte også et billede af en hvid og lyserød damecykel med, samt en opfordring til offentligheden om at henvende sig, hvis man genkender signalementet eller har oplysninger om cyklen. Cyklen er relevant i forbindelse med en overfaldsvoldtægt mod en 14-årig pige i juli. Ved højlys dag gik hun forbi Husiegårdens idrærtsplads. Her blev hun trukket ind i et buskads og voldtaget. Den stakkels pige var efterfølgende brudt fuldstændig sammen, kunne politiet fortælle.

– Vi går djupt in i alla delar av utredningsåtgärderna. Sådant tar tid, men vi ser nu att vi kan gå ut med uppgifter på den cykel som vi söker efter samt även det signalement som finns, säger Peter Hansson, som är angelägen om att komma vidare i ärendena, med tanke på allvaret i brotten.

Detaljeret signalement

Politet publicerer et detaljeret signalement – og et billede af en cykel. De ønsker tips som kan hjælpe dem i ftterforskningen. På sin hjemmeside skriver politiet:

”Gärningsmannen beskrivs som en man, 19-26 år gammal, 165-170 cm lång, stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy, mörkt krulligt hår som var kortklippt, smärt kroppsbyggnad, klädsel vid tillfället ska ha varit shorts, T-shirt, vita skor möjligen av fabrikat Nike, mannen talade inte svenska.”

wvdhqpxq-55mlfb2takx9djorqy

Det signalement må Sydsvenskans læsere ikke få. Avisen har i stedet plukket enkelte oplysninger ud:

”Det signalement polisen har är att han ska vara mellan 19 och 26 år och vara 165-170 centimeter lång”, skriver Sydsvenskan.

Avisen udelukker politiets oplysninger om, at gerningsmanden har ”stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy, mörkt krulligt hår som var kortklippt, smärt kroppsbyggnad, klädsel vid tillfället ska ha varit shorts, T-shirt, vita skor möjligen av fabrikat Nike” samt at ”mannen talade inte svenska”.

Derimod viser avisen billedet af cyklen. Herefter er det jo kun et spørgsmål om tid. før den er pågrebet.

– Ideologisk begrundet

Debattøren og socialøkonomen Tino Sanandaji har noteret sig, at Sydsvenskan censurerer store dele af signalementet. På Facebook går han til voldsomt angreb mod avisen. Sanandaji mener censuren er ideologisk begrundet.

”Journalister har helt enkelt bedömt att allt som underminerar deras värdegrund saknar nyhetsvärde. Det är trots allt medias samhällsuppdrag att skydda allmänheten från fakta som journalister av ideologiska skäl inte vill rapportera. Vad är viktigast, att stoppa våldtäkt eller politisk korrekt censur?”

Er man redaktionel medarbejder på Sydsvenskan, kender man svaret.

Sydsvenskan: Polisen letar efter cykel som kopplas till våldtäkt

Nyheter Idag: Sydsvenskan i kritikstorm: Mörkar signalement på våldtäktsman som polisen jagar

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria