Nyt

Lørdag den 29. juli skrev avisen B.T. t en studentervogn var blevet angrebet med flasker i Ålsgård.

B.T. https://www.bt.dk/samfund/unge-kastede-flasker-mod-studentervogne-det-er-ret-alvorligt

Politiet oplyste ikke hvem de skyldige var ud over de var “unge”.

Det fik Pia Kjærsgaard til tasterne og på twitter til at kommentere på hvem det kunne være.

Dagen efter skrev B.T. så:

Det har simpelthen ikke været muligt for politiet at finde vidner, der har set, hvem i grupperingen der kastede med sten og flasker.

»Derfor kommer vi ikke nærmere, hvem det er. Forældrene har heller ikke kunnet se det,« siger Dan Houtved.

Der har været spekuleret i, om det var unge med anden etnisk baggrund end dansk. Hvad kan du sige om det?

»Det har ikke noget på sig, at det skulle være unge med anden etnisk baggrund. Slet ikke. De unge, der har fået bøder, har alle danske efternavne,« siger Dan Houtved.

B.T. Politiet afviser Pia K.’s teori om studenter-angreb: ‘Det har slet ikke noget på sig’

Men det er ikke hele historien.

For mandag skriver samme B.T. at der har været to grupper og at et vidne fortæller det var “unge med anden etnisk herkomst” der kastede med flaskerne:

Charlotte Karlsson er dog ikke i tvivl. Det var nemlig hende, der anmeldte sagen til politiet.

Hun gik aftentur i området med sin hund fredag aften, da hun pludselig så en studentervogn komme under angreb.

De personer, hun så, var – med en enkelt undtagelse – unge med anden etnisk herkomst.

»Jeg så en gruppe på seks til syv personer. Den ene var dansker, mens de andre havde anden etnisk herkomst end dansk. Da der kom en lastbil med studenter, stod de oppe på Nordre Strandvej og ventede på dem, og så tyrede de ølflasker og en sprutflaske direkte ind på studenterne,« fortæller hun.

»Det virkede som en form for jalousi. Som om de tænkte, at de fandeme ikke skulle køre rundt og have det sjovt.«

Nordsjællands Politi bekræfter anmeldelsen, der indløb kl. 21.34. Politiet bekræfter også, at der er tale om to forskellige grupper af unge: Én, der angreb studentervognen, og én, der senere fik bøderne.

Charlotte så indvandrere kaste flasker efter studentervogn: ‘Det virkede, som om de var jaloux’

B.T. Charlotte så indvandrere kaste flasker efter studentervogn: ‘Det virkede, som om de var jaloux’

Ekstra Bladet der slet ikke har dækket sagen skriver så i en leder uden signatur mandag, at Pia Kjærsgaard spreder Fake News. Det sker i en leder der ikke handler om andet end Pia Kjærsgaard og hendes nye ordførerskab.

Pia’s Værdikrig

OG HVAD vil det så sige? I weekenden fik vi en forsmag på, hvad Kjærsgaard disker op med: Fake news og fordrejning. Lørdag gik hun til tasterne på Twitter, efter at have læst en nyhed i BT, som hun også linkede til: En studentervogn var blevet angrebet med kasteskyts af unge og børn i Ålsgårde i Nordsjælland fredag:

’HVOR er vi henne her? Dette er dyb alvor. Kan vi få at vide, om det er unge med anden etnisk baggrund, der er voldsmændene? Eller hvad?’, skrev hun. Det kunne Pia Kjærsgaard godt. Nordsjællands politi afviste blankt Kjærsgaards teori. Det havde intet på sig: Alle, der havde fået bøder, har danske efternavne.

Men påstanden fra Ekstra Bladet er falsk. Som politiet forklarede var der to grupper. En der råbte efter politiet og som fik bøder. De havde danske efternavne også var der en gruppe der ikke blev fanget og som kastede med ting efter studentervognen. Ifølge anmelderen var det en gruppe af anden etnisk herkomst.

Så den leder i Ekstra Bladet der angriber Pia Kjærsgaard for Fale News er ikke andet end selv Fake News og bygger ikke på andet end netop Fake News.

Det fremgår ikke hvem der har skrevet lederen.

ANNONSE