Tavle

I Sverige er de somaliske immigranter Mohamed og Mahamed blevet idømt livsvarigt fængsel for drab. Det oplyser Samnytt.

Den 20. januar gik Kostas, den 39-årige far til små børn, ud af en restaurant efter at have spist middag med gode venner. Det var det sidste, han gjorde i sit liv. En bil standsede uden for indgangen, og der blev affyret en række skud fra den. Kostas blev ramt i hovedet og døde øjeblikkeligt. Han blev et uskyldigt offer for de blodige bandekrige, der raser i Sverige.

De torpedoer, der henrettede ham uden for en restaurant i Solna, nord for Stockholm, havde til formål at skyde et bandemedlem. Ved en fejl dræbte de Kostas, som ikke havde noget med bandekriminalitet at gøre.

I modsætning til størstedelen af ​​bandemordene i landet lykkedes det denne gang det svenske politi at anholde og retsforfølge morderne. Mahamed Ali (25) og Mohamed Said (30) er nu begge blevet idømt livsvarigt fængsel for drab.

ANNONSE

Drabet skal være begået som led i den drabelige bandekonflikt mellem det immigrantkriminelle Foxtrot-netværk og Dalen-netværket.

Mahamed og Mohamed siges ikke selv at have været direkte involveret i denne konflikt, men freelanceret som lejemordere for penge. I stedet tilhører de en anden kriminel immigrantbande.

Mahamed er også blevet dømt for drabsforsøg, da flere personer var på stedet, hvor skuddene blev affyret. Han er også blevet dømt for alvorlige våbenforseelser. Han skal betale en erstatning til en række personer på i alt 1,5 millioner svenske kroner. Mahamed er somalisk statsborger, men har også fået svensk statsborgerskab og kan derfor ikke udvises af Sverige.

Udover drab er Mohamed også blevet dømt for drabsforsøg af samme grund. Sammen med Mahamed skal han betale den tilkendte erstatning på 1,5 millioner SEK. Han er også somalisk statsborger, men har i modsætning til sin landsmand Mahamed endnu ikke fået svensk statsborgerskab. Han er derfor idømt udvisning.

Begge de dømte er kendte bandekriminelle, der tilhører immigrantnetværket “FLG”, en forkortelse for “Filterlösa grabbar”. Mahamed er tidligere dømt for blandt andet flere røverier og narkotikaforseelser. Mohamed er tidligere dømt for blandt andet groft uagtsomhed i trafikken, gentagen grov ulovlig kørsel, spritkørsel, flere narkotikaforseelser og overtrædelser af knivloven.

I sagen er 26-årige Alfred Wennberg desuden idømt fængsel i 5 år og 3 måneder for medvirken til drab. Straffen er blevet nedsat, fordi han for nylig er blevet idømt fængselsstraf for andre forbrydelser, der ville have givet rabat, hvis han samtidig var blevet dømt for disse. Han har fungeret som bombemager for Foxtrot-netværkslederen Rawa Majid, også kendt som “Den kurdiske ræv”.

Samnytt skriver, at yderligere to mænd er blevet dømt i sagen. En 27-årig mand med ikke-vestlig indvandrerbaggrund er dømt for skærpet beskyttelse af en kriminel og skal afsone et års fængsel. Han er tidligere dømt for en række andre forbrydelser.

En 21-årig mand med ikke-vestlig indvandrerbaggrund blev sigtet for samme forbrydelse, men blev frifundet.

Svensk politi anslår offentligt, at 62.000 mennesker er forbundet med kriminelle netværk i landet. Omkring 14.000 af disse anses for at være direkte aktive i kriminelle netværk, mens yderligere 48.000 mennesker er knyttet til de mange rivaliserende bander.

Samtidig hævder den svenske EU-leder Ylva Johansson, at EU har brug for mindst en million migranter årligt. Uden immigranter fra Mellemøsten og Afrika vil europæerne “sulte”, hævder hun.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden