Nyt

Den israelske efterretningstjeneste Mossad beskylder de svenske kriminelle netværk Rumba og Foxtrot, for at samarbejde med Iran om at udføre terroraktioner i Europa.

Israels efterretningstjeneste Mossad, beskylder Iran for at stå bag angrebet med granater mod den israelske ambassade i Belgien i weekenden, og skyderierne nær ambassaden i Sverige den 17. maj. Mossad hævder også, at Iran fik hjælp fra svenske bandemedlemmer under angrebene på den israelske ambassade i Sverige, ifølge Jerusalem Post.

De meget kriminelle Rumba- og Foxtrot-netværk, er blevet identificeret som »direkte ansvarlige for voldelige aktiviteter, og fremme af terrorisme, i Sverige og Europa«, og de modtager midler og vejledning fra Iran, hævder Mossad.

I begyndelsen af oktober blev Foxtrots leder Rawa Majid, en svensk statsborger af kurdisk oprindelse med tilnavnet »Den kurdiske ræv«, angiveligt anholdt i Iran for kriminelle aktiviteter. Derefter blev han angiveligt rekrutteret til terroraktioner og løsladt.

ANNONSE

Foxtrot stod angiveligt bag angrebet med granater mod den israelske ambassade i Sverige i januar, på vegne af Iran. Foxtrots rivaler Rumba, ledet af Ismail Abdo, står ifølge Mossad bag det formodede skyderi uden for samme ambassade i maj.

Ifølge Aftonbladet fik svensk politi kendskab til den formodede forbindelse mellem udenlandske efterretningstjenester og kriminelle netværk i Sverige for lidt over et år siden.

»Terrororganisationer siges også at være i kontakt med svenske kriminelle netværk,« siger en kilde til Aftonbladet.

– De betalar pengar till Rumba eller Foxtrot som sedan lägger ut kontrakten, sier kilden.

Det svenske sikkerhedspoliti (Säpo) bekræfter, at de kendte til oplysningerne fra Mossad.

– Vi har tagit del av informationen, och här och nu blir mitt svar att vi får be om att återkomma, säger Adam Isaksson Samara, presstalsperson på Säpo.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

ANNONSE