Nyt

Sidste weekend gæstede Rasmus Paludan Århus Vest. Jeg overværede de første timer af lørdagens demonstration i Åbyhøj, og det var interessant, omend der var mere aktion i søndagens arrangement i Langkærparken. Koranen blev ikke brændt, men det ændrede ikke på noget. De fremmødte arabere var vrede uanset hvad, de autonome var vrede på arabernes vegne, og ‘Århus for Mangfoldighed’ sang Halfdan Rasmussen uanfægtet af virkeligheden.

“Her er fredeligt og stille, her er ingen larm og støj.
Jeg har sået kruspersille, og et brev med pure løg. 
Lad alverden slå for panden og bekæmpe spe med spot,
jeg vil enes med hinanden og mig selv og ha det godt.”

“Det var et meget koordineret koran-tyveri, der blev udført af fremmødte autonome og unge af anden etnisk herkomst end dansk. På et tidspunkt formåede de fremmødte at få lokket demonstrationen hen i et hjørne af Åbyparken, således at det store politiopbud blev så spredt, at en ung, autonom kvinde kunne løbe under politiafspærringen og hapse koranen, som Paludan havde lagt på ovenpå en skraldespand. Koranen blev smidt videre til en ung mand, som i høj fart løb fra stedet, og således blev afbrændingen aldrig til noget…” (Danni Paulsen, Lokalavisen, 2. februar 2019; Se evt. Twitter)

‘Århus for Mangfoldighed’ med Anne Hegelund i spidsen, havde annonceret at de ville afholde en moddemonstration, men de syngende regnbueflag talte vel ti personer, alt inkluderet. De lokale autonome, mestendel drukpunkere, var lidt flere, men ikke mange. Når de to danske grupperinger ikke kunne forenes i antipatien til Rasmus Paludan, så siger det sig selv, at der heller ikke var forbrødring kulturene imellem.

ANNONSE

En ung autonom spurgte om ild hos en araber, og man kunne næsten mærke den mentale afstand. Det kan godt være førstnævnte føler de slås for sidstnævnte, men arabere i dyrt mærketøj (eks. Stone Island og Monckler), føler sig ikke beslægtede med tolerance-aktivister eller uvaskede punkere med dåsebajere.

Tilfældigt kom jeg i snak med en kvindelig ‘ÅfM’-aktivist og en yngre araber. Paludan er en ‘bøsserøv’, sagde araberen. ‘Hvad har du imod bøsser?’, spurgte jeg skælmsk, og man kunne næsten mærke afmagten hos regnbuekvinden. Set fra et multikulturelt perspektiv, så giver den gennemsnitlige araber ikke multikulten meget at arbejde med. Skru op for lyden…

Andet eksempel. Paludan diskuterer med en yngre udenlandske pige, og pointerede at Irak var et ‘lorteland’. ‘Du skal ikke svine mit land’, svarede hun, og understregede diskret Paludans overordnede pointe.

Politiet var tilstærkt tilstede, og under hele demonstrationen hang en drone over pladsen. En bil med en tre-fire arabere kørte forbi med kompressorhorn tudende ud af sideruden, alt imens en fyr gav måbende betjente fuckfingeren. De lod sig ikke forstyrre, og set herfra er det en del af problemet.

Arabere promoverede flere gange i dyre biler, herunder en BMW M5, samt en fin Range Rover. Den sidste blev demonstrativt parkeret skødesløst foran betjentene.

En yngre kamerasky araber holdt på et tidspunkt en Bibel frem, angiveligt med et hævnmotiv, men det blev ikke rigtigt til noget. Mindre impulsstyrede kampfæller, fik ham talt til orden.

Venstreradikale, autonome, drukpunkere…

Alle fotos Kim Møller og Anders Bruun

ANNONSE