Kommentar

“Stop, stop, stop, træk væk,” lyder det fra de ophidsede politifolk, da tre maskerede indvandrere stormer frem i et angreb.

Vi er i ghettoen Tingbjerg onsdag aften. Politikeren Rasmus Paludan fra Stram Kurs besøger den mellemøstlige ghetto i udkanten af København. Området bliver hurtigt fyldt af børn, unge og voksne migranter, og den øredøvende lyd af muslimsk bøn og mellemøstlig musik lægger sig som en dyne over området. Kun afbrudt af diverse tilråb som for eksempel: “Er du racist, Rasmus?” Sagt af mindreårige med mellemøstlig accent.

Pludselig bliver politifolkene og de fremmødte fra Stram Kurs angrebet. Flere politifolk må trække deres våben, da tre indvandrere farer frem i et slags amokløb mod ordensmagten. De få politifolk virker eksalterede og kigger desparat på hinanden, mens de prøver at afværge den truende situation i den københavnske ghetto.

“Kom, kom, vi kører,” siger en civilbetjent med solbriller, kasket og trukket pistol til Rasmus Paludan. Først er hans stemme rolig, men hurtigt må betjenten råbe aggressivt mod de fremmødte migranter.

ANNONSE

“Væk, væk, væk, flyt jer,” råber den løbende betjent, mens han prøver at redde Rasmus Paludan fra overmagten af mellemøstlige migranter.

Betjenten og Rasmus Paludan løber gennem en mindre gyde i et butikscenter, hvor en af ordensmagtens sorte flugtbiler holder klar.

“Vi kommer til bilen,” råber den løbende betjent med desperation i stemmen. Det skal gå hurtigt, og partileder Rasmus Paludan bliver skubbet ind på bagsædet, mens myndighederne evakuerer det mellemøstlige område i København.

Ingen er i tvivl om, hvem, der har vundet denne sommeraften i indvandrerområdet Tingbjerg. Politiet står på afstand og må se til, mens gaderne brænder, og ild og røg fylder ghettoen.

Sandheden er, at dansk politi akkurat har styrke til at forsvare sig selv og evakuere områder. Magten og initiativet ligger hos de uintegrerede beboere i ghettoen. Politiet kalder det at lave en ‘perimeter’, som skal forstås som en ‘områdesikring’ af, hvor myndighederne opholder sig, inden de må forsvinde fra ghettoområdet.

Politiet oplyser, at de har anholdt en enkelt person efter de omfattende uroligheder. Hvad personen er sigtet for, kan den berøringsangste vagtchef fra Københavns Politi ikke oplyse.

Det hører til sjældenhederne, at dansk politi må trække deres våben og sigte på personer. Men virkeligheden i Danmark ændrer sig dag for dag.

Mellemøstens hadkultur er kommet til Danmark.

ANNONSE