Nyt

Lørdagens alternative Nørrebro Pride i regi af Stram Kurs blev af flere årsager en blogværdig affære. For det første proklamerede politiet efterfølgende, at Paludans demonstration foregik ‘ganske roligt’, selvom de demonstrerende blev chikaneret med røgbomber, og følget flere gange blev antastet af maskerede venstreradikale.


(Maskerede venstreradikale angriber Stram Kurs’ Nørrebro Pride, 18. august 2018)

Venstreradikale Redox praler på hjemmesiden over, at Paludan og følget blev ‘angrebet af en gruppe antifascister’ ved krydset mellem Jagtvej og Rantzausgade, således at de måtte søge sikkerhed i en kiosk. Herefter turde flere af de unge demonstranter ikke fortsætte, men det lykkedes trods alt at gennemføre optoget med politibeskyttelse.

(Rasmus Paludan fra Stram Kurs efter det alternative Nørrebro Pride-optog, 18. august 2018)

Billeddokumentationen er også på plads, selvom ‘Presse-fotos’ i en fin billedserie, vælger at sløre de angribendes ansigter. Jeg spurgte fotografen om baggrunden, og han forklarede at “de som ønsker billeder sløret, de sløres.” Det lød usandsynligt, at 10-15 mere eller mindre maskerede venstreradikale alle skulle have henvendt sig til ham efter demonstrationen, så jeg spurgte lidt ind til det. Jeg fik dog aldrig et forståeligt svar. Han blokerede mig.

ANNONSE

Fotograf Mathias Øgendal ønskede ikke at sætte ord på hykleriet, men jeg kan da godt hjælpe ham lidt. Han slører ansigter, fordi det ellers ville være farligt for ham at operere med kqmeraet på Nørrebro. Helt som paparazzi-rivalen ‘Local Eyes’. Voldsmandens veto.

(Mathias Øgendal fra Presse-fotos på opgave, Nørrebro, 18. august 2018)

Som ledsagetekst til Øgendals billeder fortæller ‘Presse-fotos’, at demonstrationen blev ‘voldsomt konfronteret’, uden et ord om de angribende. Partiformand Rasmus Paludan var i øvrigt gæst i Ghetto Fitnessi Radio24syv tirsdag eftermiddag, hvor han gennemgik forløbet. Her anvendte den ene studievært konsekvent ordet ‘drama’. En lovligt anmeldt demonstration angribes af maskerede autonome, og alle eufemiserer, bortset fra de venstreradikale selv.

“Ja, jeg har jo svaret mange journalister, at jeg altid bliver bange, Jeg er altid bange for Danmarks fremtid, hvis man ikke gør noget.”(Rasmus Paludan, adspurgt: ‘Bliver du nogensinde bange?’, Radio24syv, 21. august 2018)

Stram Kurs har lagt en 17 minutter lang video online, og her er ansigterne på de angribende ikke slørede. Det er de heller ikke her på Uriasposten. Billedkvaliteten er svingende, men det er ikke det væsentlige her.

Diverse screencaps.

(Rasmus Preston, Researchkollektivet Redox)

(Ingen ‘anholdelser eller tilbageholdelser’, sagde vicepolitiinspektør Riad Tolba, jf. TV2 Lorry)

ANNONSE