Nyt

Patrioterne går live holdt demo for enden af Jomfru Ane Gade i Aalborg fredag aften. Jeg gik et smut forbi, da det meget vel kan blive en af de sidste lovlige offentlige koranafbrændinger i Danmark, inden den ny religiøse særlov, der skal forhindre utilbørlig behandling af religiøse symboler, bliver vedtaget af det islamofile folketing.

Der var fem demonstrationsdeltagere, og syv sympatisører udenfor afspærringen. Så det var en af de største demoer siden Stram Kurs’ velmagtsdage i tiden op til folketingsvalget i 2019 og umiddelbart efter.

En del danske unge, der gik forbi demoen, ytrede sig negativt. Men de fleste syntes at være inderligt ligeglade og havde fokus på turen i Jomfru Ane Gade.

Jeg var der kun den første halve time og har ikke set videoer fra demoen igennem, så dette er skrevet på baggrund af mine observationer fra den første halve time.

ANNONSE

Der var samlet en del muhamedanere ved demoen, da den begyndte. Der var en del somaliere. De er efterhånden ved at blive en stor gruppe i Aalborg. Før i tiden var somalierne nederst i det muslimske hierarki i Aalborg, men somalierne har demografien på deres side, og de synes nu at indtage en mere fremtrædende plads i miljøet.

Der var også arabere og afghanere blandt de fremmødte. Og i gruppen var der en enkelt dansker med skæg. Han var tydeligvis gruppens underhund og havde derfor behov for at gø højest. Han truede, mens han stod i sin gruppe, med at sende en af demonstrationsdeltagerne i kørestol (den truende sprogbrug var ikke rettet mod demonstrationsdeltageren, men var alene en ytring fremsat internt i gruppen). Men han fulgte ikke op på sit ønske og nøjedes med et par tilråb.

Jeg fik mulighed for at stille demonstrationsleder Dion Øland et spørgsmål, og jeg spurgte om, det var rigtigt, at religionsstiften / profeten Muhammed var gift med en pige på seks år. Det kunne Dion bekræfte, og han fortalte også, at Muhammed havde haft sex med sin kone, da hun var ni år. Jeg blev selvfølgelig noget chokeret over disse oplysninger.

Politiets setup var massivt. For et par måneder siden ville Nordjyllands Politi nærmest ikke beskytte en tilsvarende PGL-demo i Jomfru Ane Gade. Men fredag aften havde politiet gang i det store udtræk, og det lignende næsten en Rasmus Paludan / Stram Kurs-demo vurderet på antallet af udkommanderede betjente.

Det ejer sin egen ironi. De udkommanderede betjente, der i går beskyttede demoen, kommer om få måneder til at anholde demonstrationsdeltagerne.

Jeg cyklede hjem efter en halv time. På det tidspunkt var alt forløbet roligt. Hadmanualen koranen var gået delvist op i røg, og koranhunden – en koran i hundesnor – var blevet luftet.

ANNONSE