Nyt

Den 6. februar begynder retssagen om staten skal få domstolenes godkendelse for et varigt forbud mod Loyal to Familia.

Forbuddet mod Loyal to Familia betyder ikke at der er lukket ned for virksomheden. Politiet har oprettet 39 sager der er LTF-relateret siden forbuddet i september 2018.

Siden politiet nedlagde et straksforbud mod Loyal to Familia den 4. september 2018, har politiet oprettet 39 sager med det tilfælles, at flere LTF-medlemmer har brudt forbuddet på forskellige måder.

Blandt de 39 sager er der rejst 16 sigtelser for »deltagelse i forbudt forening«. Jævnfør straffelovens paragraf 132 a, stk. 1 er det ulovligt at videreføre en forening, i dette tilfælde LTF, som er forbudt af regeringen eller opløst ved dom. Det oplyser Rigspolitiet til Berlingske.

Der er forbud mod at være medlem, forbud mod at bære bandens logo og kendetegn, og faktisk også forbud mod at opholde sig bestemte steder.

Det foreløbige forbud mod Loyal to Familia er landsdækkende og giver politiet mulighed for at forbyde enkeltpersoner med tilknytning til banden at opholde sig på bestemte steder. I den forbindelse har politiet rejst tre sigtelser for overtrædelse af opholdsforbuddet.

Forbuddet som kom 4. september 2018 er midlertidig. Myndighederne vil gerne gøre det permanent. De vil opløse Loyal to Familia ved dom.

Den 6. februar påbegynder Københavns Byret en historisk og på alle måder principiel retssag, der skal afgøre, hvorvidt Loyal to Familia fortsat kan forbydes.

Da politiet den 4. september i en pressemeddelelse oplyste, at det foreløbige forbud mod banden er gældende, indtil sagen skal for retten, betegnede chefanklager i Københavns Politi, Ida Sørensen, Loyal to Familia som »en forening, som har en voldelig og kriminel adfærd af så grov karakter, at der straks bør gribes ind med et administrativt forbud.«

Retssagen er en test. Hvis domstolene går med på at forbyde LTF, åbner det døren for forbud af tilsvarende organisationer.

 

https://www.berlingske.dk/samfund/politiet-har-oprettet-39-sager-mod-loyal-to-familia-siden-forbuddet-af

ANNONSE

Mest læst