Nyt

Fyns Politi ophævede for få uger siden visitationszonen omkring Vollsmose. Men det betyder ikke, at der er ro i det odenseanske bandemiljø. Ifølge en kilde i Odense er der blevet holdt fest i Vollsmose, fordi den lokale bande 9hunna – der primært består af somaliere – er blevet en del af eller har indgået et samarbejde med den forbudte bande Loyal To Familia (LTF) og den svenske bande Dödspatrullen (Dødspatruljens bandegruppering i Danmark bliver omtalt som DP Denmark). Der er desuden blevet kørt kortegekørsler flere steder i Odense, hvor den ny alliance har markeret sig offentligt.

Samarbejdet mellem 9hunna og LTF og Dödspatrullen bliver af eksperter vurderet som en eskalering af bandekonflikten i Odense. Fyns Politi har som et modsvar til denne eskalering kørt en markant synlig patruljering i og omkring Vollsmose, hvor Fyns Politi har stoppet adskillige personer for at registrere og tjekke dem.

Medlem af Dødspatruljen filmet af et overvågningskamera i forbindelse med dobbeltdrabet i Herlev, hvor to medlemmer af den rivaliserende bande Shottaz blev likvideret.

Dödspatrullen er en af Skandinaviens mest notoriske gadebander. Bandens medlemmer står bag flere drab og attentater herunder et meget omtalt dobbeltdrab i Herlev. LTF er forbudt, men er i praksis stadig aktiv i store dele af Danmark. Så sent som i juni blev fem mænd med tilknytning til LTF idømt fængsel på livstid for et dobbeltdrab i Kalundborg. Fem andre mænd med tilknytning til LTF er stadig varetægtsfængslet og tiltalt i sagen.

ANNONSE

9hunna (nu med opbakning fra LTF og DP Denmark) er i konflikt med en anden Odense-gruppering kaldet NBV. NBV er en forkortelse for Nyborgvej (det er på Nyborgvej i Odense, at boligområdet Korsløkkeparken ligger). NBV har også været kendt som Korsløkkegruppen. Som et svar på 9hunna’s oprustning har NBV indgået en alliance med den københavnske gadebande NNV fra Nørrebro og Nordvestkvarteret i København.

 

ANNONSE