Nyt

Amanda Lind. Flickr.com/Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

Amanda Lind hyldede Mehmet Kaplan som måtte gå af pga. antisemitisme og forbindelse til ekstreme, tyrkiske, chauvinistiske organisationer.

Sveriges nye kulturminister Amanda Lind hyldede tidligere minister også fra Miljöpartiet, Mehmet Kaplan, som måtte gå af som boligminister i april 2016 pga. antisemitisme og forbindelser til ekstrem tyrkisk chauvinisme.

Blandt andet dyrkede Kaplan omgang med medlemmer af De grå Ulve, en fascistisk tyrkisk bevægelse. Skulle man så kunne sige at Kaplan var en helt?

Mehmet Kaplan gik af som boligminister i april 2016 efter hård kritik. Han var da blandt andet blevet fanget på billede ved en middag, hvor selv en repræsentant for den højreekstreme tyrkiske organisation Grå Ulve var gæst. Svenska Dagbladet publicerede endog et klip, hvor Mehmet Kaplan sammenlignede Israels behandling af palæstinenserne med den tyske politik mod jøderne i 1930´erne, noget som han kritiseredes stærkt for.

Flere i Miljöpartiet beklagede, at han måtte gå af, blandt dem Amanda Lind:

– Jeg kender Mehmet som en klog person. En antiracist, en demokrat med gode grønne værdier. Siden da er der sket ting under den her rejse. Udeladelser, som ikke har været gode og fejlgreb, sagde hun.

Twitter skriver Svenska Kommittén mot Antisemitism:

”Bemærkelsesværdigt når den nye demokratiminister fremhæver minister Mehmet Kaplan som en ‘helt’, der ‘hver dag’ kæmpede for ‘demokratiet’. Han blev tvunget til at gå af fremfor alt pga. sin omgang med antidemokratiske organisationer.”

https://www.dn.se/kultur-noje/kritik-mot-nya-kulturministern-for-stod-till-kaplan/

 

ANNONSE