Kopierede/fra hoften

Ideen er ikke ny. Tilbage i 2007 foreslog et reklamebureau at omdøbe Vollsmose til ‘Svanesøen’, ‘Marguritstaden’ eller lignende, og så sent som sidste år luftede Venstre et lignende tiltag. Begrebet ghetto er omdefineret og udvandet af flere omgange, og fortsætter udviklingen kan man ligeså godt afskaffe ghettobegrebet helt. Det ændrer intet på noget væsentligt i forhold til det essentielle (‘araberkvotienten’), men giver muligvis boligministeren en god følelse, når han taler med repræsentanter for almennyttige boligorganisationer.

En historie fra Politiken – ‘Jeg vil ikke stemple dem’: Ny minister dropper at bruge ordet ghetto.

“Det bør være slut med at bruge ordet ghetto om de udsatte boligområder. Den nye boligminister, Kaare Dybvad (S), erklærer, at ’som minister vil jeg som noget af det første stoppe med at bruge ghetto som begreb’.

‘Når man har været derude og set folk kæmpe for at få tingene til at hænge sammen, er det tydeligt, at det påvirker dem at bruge det negative udtryk. Og jeg vil som minister ikke stemple dem’, siger Kaare Dybvad.

Boligministeren understreger, at han og hans parti ’står fuldt og helt’ ved den samlede pakke af såkaldte ghettolove, som blev vedtaget sidste år, og hvor ordet ghetto indgår mange gange. Blandt andet til opdeling i hårde ghettoområder, ghettoområder og udsatte boligområder. Hvert år offentliggør regeringen desuden en ghettoliste.

‘Vi kan ikke ændre formuleringerne i lovene. Jeg tror heller ikke, at sproget betyder alt, men det gør noget‘, siger Kaare Dybvad.”

ANNONSE