Tavle

Formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, spreder misinformation og løgne om konflikten mellem Israel og terrorgruppen Hamas.

Søndag 28. januar 2024 lægger Fathi El-Abed et foto på Facebook, der angiveligt forestiller to palæstinensiske børn, der sover i en mudderpøl.

Fotoet er ‘fake news’! Der er tale om et AI og computergenereret foto, som ikke findes i virkeligheden.

På fotoet ses et barn med fem fingre – men igen tommelfinger. Et klart bevis på, at fotoet er et falskneri.

Fathi El-Abed bliver hyppigt brugt som Mellemøsten-ekspert i de danske medier såsom Danmarks Radio, TV 2 og Politiken. Her fortæller den muslimske indvandrer om palæstinensernes sag i farverige vendinger.

Så sent som i november 2023 medvirkede Fathi El-Abed i DR2-programmet ‘Debatten’, hvor Clement Kjersgaard er vært.

Nu står det klart, at Fathi El-Abed, der er født i Libanon, spreder falske nyheder fra Mellemøsten.

Fathi El-Abed har tidligere været ansat i Danmarks Udenrigsministerium, hvor han blev betalt for at rejse til blandt andet sit hjemland Libanon, Syrien, Jordan og de palæstinensiske områder i Israel.

Fathi El-Abed har også en fortid som kandidat for folketingspartiet SF.

Som SF-politiker kom Fathi El-Abed i mediernes søgelys, da han bakkede op om en debattør, der ærgrede sig over, at Adolf Hitler ikke slog flere jøder ihjel.

“Gi’ den hele armen!” skrev Fathi El-Abed på Facebook og hentydede til den frygtelige nazi-hilsen.

Senere er det kommet frem, at en muslimsk viceleder hos hjemmeplejen i Aarhus Kommune – Ali Mahmoud – også bakker op om flere jødedrab med gas. Det er angiveligt et udbredt ønske i arabiske indvandrerkredse i Danmark, at jøder skal dræbes med gas.

Et af de største faresignaler er, at Fathi El-Abed underviser unge danskere i Palæstina-konflikten.

I de seneste tre måneder har Fathi El-Abed undervist elever på Krogerup Højskole i Nordsjælland. Senest onsdag 24. januar 2024.

“TAK Krogerup Højskole  (…) Emnet var – naturligvis – det besatte land og det igangværende folkemord,” skriver Fathi El-Abed på Facebook og supplerer:

“HUSK: det er gratis at få mig ud over hele landet.”

Det er uvist om, Fathi El-Abed også viste falske Palæstina-fotos på Krogerup Højskole. Men ledelsen af højskolen har ikke taget afstand fra de falske oplysninger fra underviseren Fathi El-Abed.

Krogerup Højskole kom i mediernes fokus i januar 2020, da det kom frem, at undervisningsinstitutionen brugte burkaklædte islamister som undervisere.

Krogerup Højskoles forstander, Rasmus Meyer, er gift med medieejeren og journalisten Lea Korsgaard. Ægteparret har bopæl på Krogerup Højskole.

Lea Korsgaard ejer en del af det statsstøttede medie Zetland gennem sit holdingselskab, der er registreret på Krogerup Højskoles adresse.

Lea Korsgaard, der også er bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, har tidligere knyttet sit medie Zetland til aktiviteter på Krogerup Højskole.

Lea Korsgaard underviser nogle af Krogerup Højskoles elever i journalistik, og hun fungerer som konferencier i forbindelse med højskolens aktiviteter.

Nu står det klart, at Krogerup Højskole ikke bare lader muslimske salafister iført burka undervise unge mennesker.

Krogerup Højskole lader også palæstinenseren Fathi El-Abed få taletid foran eleverne, selvom han spreder falske oplysninger på de sociale medier.

Fathi El-Abed deler endda undervisningsplatform med formanden for Danmarks Journalisthøjskole, Lea Korsgaard.

I 2020 fik Krogerup Højskole foræret over 14 millioner kroner i statstilskud.

I den kommende uge skal den palæstinensiske propagandist, Fathi El-Abed, undervise i Esbjerg.

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag