Nyt

Altinget.dks store historie i dag er at der skulle have været robotter på nettet som modarbejdede migrantpagten. Hvordan og hvorledes det skulle være sket og om der er nogen der er blevet påvirket heraf er ikke dokumenteret, men ifølge en intern rapport fra Udenrigsministeriet – som sjovt nok er ansvarlig for dansk tilslutning til pagten, så skulle der have været aktivitet imod pagten.

Påstanden underbygges ifølge Altinget af en række eksperter der har set dele af rapporten:

”De er relativt anonyme og laver sjældent andet end at dele andres indhold uden at tilføje personlige kommentarer,” siger ph.d.-stipendiat Yevgeniy Golovchenko, som forsker i desinformation om politiske begivenheder ved Københavns Universitet.

Han vurderer, at mindst tre af de fem profiler sandsynligvis er bots. Men han understreger også, at det er meget svært at fastslå, om en profil er styret af en robot eller et rigtigt menneske.”

Altinget.dk – Robotter kan have pustet til debat om migrationspagt

Til Altinget.dk udtaler Lars Løkke Rasmussen at “nogen har sat strøm til debatten”:

”Jeg er bare bekendt med, at der har været en stor aktivitet derude, og en stor del af den aktivitet er for så vidt fair og reel, for det er mennesker, der har givet udtryk for et synspunkt. Men så er det helt åbenlyst, at der også er nogen, der har brugt nogen kræfter på at få sat strøm til, så det her er kommet ud. Og måske har de bidraget til at tegne et billede af, at den her bekymring stikker dybere og er mere bredt forankret, end den i virkeligheden er”.

“”Vi kigger ind i det her,” sagde Løkke til pressen, da han blev spurgt, om fremmede magter kan stå bag de webrobotter, som formentlig gemmer sig bag falske facebook-profiler.

”Vi kan jo se, at den her verden er præget af, at de sociale medier spiller en anden rolle, og det er der sikkert også nogen, der spekulerer i. Men jeg er ikke i besiddelse af informationer, der gør, at jeg skal rette en anklage et bestemt sted hen,” sagde statsministeren. “

Altinget – Løkke om robotter i migrationsdebat: Nogen har sat strøm til

Ifølge Altinget.dks Jakob Nielsen er fem facebookprofiler identificeret og de skulle endda have været “venner” med politikere som Frank Jensen og en studievært på DR.

Altinget.dk – Mød de falske facebookkrigere fra Indien, Uganda og Køge

ANNONSE