Kopierede/fra hoften

Det skal nok passe, at der findes konti med ‘botlignende aktivitet’, men at gøre debatten på sociale medier til en konsekvens af udenlandsk påvirkning er intet mindre end absurd. De toneangivende græsrødder, der tidligt mobiliserede imod Marrakesh-erklæringen på sociale medier er alle kendt i blogosfæren – det er Snaphanen, Sennels og en lille håndfuld mindre kendte – gode folk, der i årevis har kæmpet imod masseindvandringen.

Den citerede ekspert Johan Dam Farkas, der forsker i ‘politik og manipulation på digitale medier’ på et svensk universitet, udpeger fem profiler (Kasper Bagger, Jesper Olsen, Thakur Shivaji, Alberto Garcias, Thomas Mbakala), og anslår at mindst tre af de nævnte ’sandsynligvis’ er robotter. Det er de sikkert alle sammen, men de er ikke oprettet fornyligt, og er ikke målrettet Marrakesh, uanset hvad der hævdes i den bedste sendetid.

“Ifølge en ekspert, er det første gang herhjemme, at vi ser eksempler på bots, der tilsyneladende har forsøgt at påvirke den danske debat.” (Poul Erik Skammelsen henviser til Johan Dam Farkas i 22-Nyhederne på TV2, 10. december 2018)

Johan Dam Farkas er i øvrigt ikke hvem som helst. Han var manden bag ‘Politisk Engagerede Terrorister’, en terrorsympatisør, der i en årrække var en integreret del af den yderste venstrefløj. Sidst han blev citeret, var det med AFA-leder Andreas Rasmussen som med-ekspert. Den centrale person i Redox-retssagen, manden der gjorde i ’social engineering’ med fiktive identiteter.

ANNONSE

Bemærk de mange forbehold i Altingets historie: Robotter kan have pustet til debatten, profiler er sandsynligvisautomatiserede, har efter alt at dømme, klare indikationer på, uklart om det er organiseret…

DR Nyheder benytter lejligheden til at lave en lille fire minutters guide til at imødegå ‘falske nyheder’, og går allerede i overskriften til angreb på ‘russiske propagandister’: “Det kan være ‘bots’, der ligner profiler, men spreder misinformation.”. ‘Ekstremister udnytter nettet’, forklarer Benjamin Schildknecht Kodboel i videoen, og pointerer, at brugere af sociale medier skal være kritiske overfor sig selv og egen ‘dømmekraft’. DR har ansat en langhåret SJW, og associerer sund folkelig modstand med fordækte falske profiler. Punkt 4: Fordomme blev bekræftet.

Det er i sagens natur svært at dokumentere falske profilers organisering, men de mange løse ender i argumentationsrækken, kender jeg alt for godt fra nettets mange ‘anti-zionister’. Fra Talmud over Soros til FN og masseindvandring er der en ubrudt linje, som kun er gennemskuet af en mytisk amerikansk youtuber.

Fra Altinget – Robotter kan have pustet til debat om migrationspagt.

“I debatten om den omstridte FN-migrationspagt, som underskrives i Marokko mandag, har automatiske robotter efter alt at dømme været med til at sprede misinformation og budskaber imod dansk tilslutning til pagten. Det vurderer Udenrigsministeriet i en intern undersøgelse, erfarer Altinget.

Ifølge Altingets oplysninger har Udenrigsministeriet set ‘klare indikationer’ på, at en række opslag på Facebook har opnået stor spredning via automatiserede profiler. Men det er uklart, om der er tale om en organiseret kampagne, og om der i givet fald står udenlandske kræfter bag.

Mistanken om systematisk misinformation kommer, netop som Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i sidste uge advarede om, at Rusland er parat til at udføre påvirkningskampagner i Danmark med meget kort varsel. FE slog dog også fast, at det endnu ikke havde konstateret store kampagner, der kan spores til Rusland.

I sagen om FN-pagten har Udenrigsministeriet screenet en række af de åbne og offentligt tilgængelige facebooksider, der har spredt budskaber om modstand mod migrationspagten. Og ministeriets konklusion er, at mindst 16 konkrete sider i mistænkelig grad ligner automatiserede robotter.”

ANNONSE