Nyt

Chefredaktør Jakob Nielsen fra Altinget.dk

Som vi skrev i går så havde Altinget.dk en solohistorie om de mente med baggrund i dokumenter fra Udenrigsministeriet, at “robotter” havde kørt kampagne på nettet mod migrantpagten.

Ud over at henvise til en håndfuld anonyme FB-profiler var der ikke meget kød på sagen og slet ikke dokumentation for hvad de havde spredt af information eller “desinformation” som Altinget.dk kaldte det ligesom der ikke var dokumentation for hvor stor rækkevidde eller hvor mange der havde læst deres opslag:

Altinget.dk – robotter på nettet har givet migrantpagt et dårligt ry

Det har ført til en massiv aktivitet på twitter, hvor mediets chefradaktør Jakob Nielsen har sendt det ene tweet efter det andet for at sexe historien op.

Fortællingen passer fint ind i andre mediers påstande om det er Rusland der er ansvarlig for valget af Trump, Brexit, De Gule Veste eller magtskifte i syd- og centraleuropæiske lande og følger påstande om Fake News der skulle skade de gamle partier i EU og demokraterne i USA.

Dermed gøres vælgernes valg til irrationelle og styret af falske nyheder, mens medierne der støtter EU og masseindvandringen er på den rigtige side og forsvarer demokratiet.

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet