Nyt

Næsten et halvt tusind bådmigranter på vej fra Afrika til Spanien er siden lørdag blevet samlet op i Gibraltarstrædet og Alboransøen af Guardia Civil og den spanske maritime redningstjeneste, skriver El Mundo.

Søndag blev 344 migranter hentet op fra syv forskellige fartøjer i Alboransøen, som var stævnet ud fra Marokko. En trafikstigning var varslet, og spanske myndigheder havde øget beredskabet tilsvarende.

Som altid er der en overvægt af mænd:

I alt 57 personer – 40 mænd, 15 kvinder og to børn – befandt sig ombord i den første båd. 42 migranter, 35 mænd og syv kvinder, var i en anden. 49 mænd og én kvinde var i atter en anden. Yderligere 57 personer – 36 mænd, 17 kvinder og fire børn – navigerede i endnu en båd. 50 personer, blandt disse tre kvinder, var i en femte båd […]

Også private fartøjer deltog i redningsarbejdet.

Lørdag samlede Spaniens maritime redningstjeneste 101 personer op, af disse otte børn, fra fem både i Gibraltarstrædet.

Den sidste redningsoperation blev udført fra skibet «Guardamar Concepción Arenal», og omfattede 46 personer – 36 mænd, syv kvinder og fire børn fra Afrika syd for Sahara.

Det er stadig forholdsvis varmt i det vestlige Middelhav, og trafikken viser foreløbigt ingen tegn til at aftage.

Officielle data fra forskellige spanske og internationale myndigheder og institutioner set i sammenhæng, levner næppe tvivl om at de fleste af migranterne bruger Spanien som transitland. Deres respektive bestemmelsessteder er som regel et andet sted, ikke sjældent i Tyskland, Frankrig eller Nordeuropa.

ANNONSE
ANNONSE