Nyt

Migranter som er blevet hentet op fra en gummibåd i Gibraltarstrædet, befinder sig ombord på det spanske redningsfartøj «Maria Zambrano», som lægger til kaj i San Roque ikke langt fra Algeciras den 10. august 2018. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix.

 

Spaniens maritime redningstjeneste har i løbet af mandagen hentet tilsammen 475 migranter i tolv både og én flydemadras op fra det vestlige Middelhavet og i nærheden af Gibraltarstrædet, skriver El Mundo.

Tidlig i morgentimerne blev redningsskibet «Salvamar Atria» mobiliseret efter at have fået flere meldinger om tilstedeværelsen af både i Gibraltarstrædet.

Noget senere samlede skibet elleve personer fra Afrika syd for Sahara op. Omtrent samtidig blev elleve andre fra samme region samlet op af skibet «Atria», efter først at være blevet opdaget af en færge. Siden kom «Atria» 36 migranter fra syd for Sahara til undsætning, efter at disse var blevet observeret af et fragtskip.

ANNONSE

Blandt andre fartøjer som deltog i arbejdet, var «Luz de Mar», som samlede 58 migranter op midt på dagen, «Salvamar Gadir», som samlede 46 migranter op, også disse fra Afrika syd for Sahara, «Guardamar Concepción Arenal», som rykkede ud til to både, som begge havde 42 nordafrikanske mænd ombord.

Politiet oplyser at en gruppe på fire migranter var hoppet i vandet fra «Luz de Mar», som siden havde samlet 70 nye migranter op, da skibet var i færd med at lægge til kaj, for derefter at forsøge at svømme i land – formodentlig med sigte på ikke at blive registreret.

203 migranter blev hentet op af Alboransøen vest i Middelhavet. En NGO-aktivist meldte ved 11-tiden, at en række både var på vej, og redningsfartøjerne «Guardamar Polimnia» og «Salvamar Spica» blev mobiliseret sammen med et rekognosceringsfly.

Kort tid efter meldte et fiskefartøj at den havde observeret to både med migranter. «Polimnia» rykkede ud og fandt henholdsvis 57 og 52 mænd ombord. Rekognosceringsflyet opdagede to andre både, med 57 og 37 personer ombord.

Migrantstrømmen ud fra Marokko virker godt organiseret og koordineret. Og fra Spaniens side foretager man sig ikke meget andet end at tage migranterne til modtagecentre på det spanske fastland.

 

ANNONSE

Mest læst