Nyt

1400 migranter ombord i elleve forskellige fartøjer blev tirsdag samlet op i Middelhavet udfor den libyske kyst i ligeså mange redningsaktioner. Både Italiens og Libyens kystvagter, et spansk militærskib, fartøjer tilhørende EU’s ”Operation Sophia” samt den spanske NGO ”Proactive Open Arms” deltog i aktionen.

Det er det højeste antal migranter, som har fået assistance på havet på én dag siden italienerne begyndte deres samarbejde med de libyske myndigheder i juli sidste år.

En AFP-melding oplyser at migranterne befandt sig ombord på syv gummibåde, tre små træbåde og en stor båd.

I det sidstnævnte fartøj, hvor der var cirka 400 personer ombord, var der også to døde, hvoraf den ene var et barn. ”Proactive Open Arms”, der kom båden til undsætning, siger at den overfyldte båd kunne have været sunket når som helst. Det hører trods alt til sjældenhederne, at der er så mange migranter i bare én båd.

AFP skriver at de 1400 personer blev fragtet til Italien, mens La Repubblica skriver, at 500 af dem blev taget med tilbage til Libyen af den libyske kystvagt.

Antallet af afsejlinger har ellers indtil nu været noget lavere i januar end i samme tidsrum i fjor, men Roma-avisen antyder at denne pludselige stigning kan have sammenhæng med en ekstrem ustabilitet i Libyen, hvor der er opstået skydninger mellem militser i Tripoli.

ANNONSE

 

Foto: En redningsbåd tilhørende skibet Aquarius nærmer sig skibet Proactive Open Arms udfor den Libyske kyst den 16. december 2017. Darrin Zammit Lupi/Reuters/Scanpix

 

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE