Nyt

Foto: Spaniens maritime redningstjeneste / Twitter.

Spaniens maritime redningstjeneste samlede tirsdag 198 migranter op fra havet ved Gibraltarstrædet, melder El Mundo

Marinefartøjet «Vigia» varslede ved 10-tiden redningstjenesten i Tarifa om at en båd var bleet observeret. Redningstjenesten rykkede så ud med skibene «Gadir» og «Luz de Mar», og ved 11-tiden opdagede sidstnævnte migrantbåden, som havde 11 personer ombord – samtlige mænd fra Afrika syd for Sahara.

«Gadir» opdagede også to migrantbåde med henholdsvis 11 og 12 personer ombord. Alle 23 var fra Afrika syd for Sahara, fire af dem kvinder.

På grund af flere meldinger om både, rykkede redningstjenesten også ud med skibet «Arcturus», som fandt tre migrantbåde. To af dem havde i alt 58 personer ombord – samtlige fra Afrika syd for Sahara, hvoraf 14 kvinder og et lille barn. Den tredje havde 34 nordafrikanere ombord, fire af dem kvinder.

Disse til sammen 126 migranter blev af søredningstjenesten taget med til havnen i Algeciras med skibet «Luz de Mar» onsdag aften.

Guardia Civil og Røde Kors kom på sin side fem migranter til undsætning, som befandt sig i to oppustelige legetøjsbåde.

Vest for Gibraltar, ikke langt fra havnen i Barbate, opdagede redningstjenesten desuden i de første morgentimer tirsdag en migrantbåd med 67 marokkanere ombord – 66 mænd og én kvinde. Samtlige blev taget med til havnen i Barbate, hvor de blev tilset af sundhedspersonale.

ANNONSE

 

ANNONSE