Nyt

Foto: Spaniens maritime redningstjeneste / Twitter.[/caption]

Pressedækningen af migrantstrømmen til Spanien er omtrent ophørt, men telegrammer, der rapporterer om ankomster lader sig fremdeles opsnappe for den, som insisterer på at følge med.

Klokken 19:24 torsdag aften var hele 566 migranter blevet samlet op i Gibraltarstrædet og Alboransøen, men den som ikke selv indhentede oplysningen direkte fra den maritime redningstjenestes Twitter-konto, ledte forgæves efter den i El Mundo og El País. En rapport var derimod at finde i den forholdsvis nye netavis El Diario.

Oplysninger om køn og ophavsland om den massive ankomst torsdag udeblev totalt, om end redningstjenestens Twitter-fotografi af en smaskfuld gummibåd antyder, at der fremdeles er en klar overvægt af unge mænd fra syd for Sahara.

Fredag var El Mundo derimod på banen igen: Pludselig var det at betragte som opsigtsvækkende, at mere end 280 migranter var ankommet til kysten af Andalusien på bare én dag.

Lørdag har El País overtaget stafetten: klokken 18:18 er til sammen 152 migranter blevet samlet op i Gibraltarstrædet, i Alboransøen og udenfor Lanzarote, herunder to større grupper. 60 personer, 55 mænd og fem kvinder af ukendt oprindelse, befandt sig lørdag formiddag i en synkefærdig båd i Alboransøen. 46 nordafrikanere, 45 mænd og én kvinde, blev omtrent samtidigt samlet op fra en gummibåd i Gibraltarstrædet.

ANNONSE

Før tre dage er omme er der med andre ord kommet ca. et tusind migranter til Spanien, uden at det afstedkommer nævneværdig medieomtale.

Menneskestrømmen er altså mindst lige så stor som tidligere i sommer, men rapporteringen er aftaget. Skal man bevare overblikket, må man nærmest bruge efterretningsmetoder, følge med på en række mediekanaler samtidig, og selv holde regnskab. Migrationen fra Afrika er det vigtigste, der sker med Europa lige nu, men historien bliver knapt nok fortalt.

 

Støtt Document 

Vi vil sætte stor pris på, hvis du kan give et månedlig beløb. Dette giver os en forudsigelig indtægt og gør os i stand til at publicere mere og bedre.

 

ANNONSE