Kopierede/fra hoften

Alexander Sjöberg, talsmand for Fynske Antifascister, Anti-DF-demo, 15. september 2007

Hvis man undrer sig over, at højrefløjen systematisk får dårlig presse, så er en del af forklaringen den ideologiske atmosfære blandt journalister. Et godt eksempel er Politikens redaktør for Sociale Medier, en Alexander Sjöberg, der fik den attraktive stilling kort efter han blev færdiguddannet som journalist. Under studietiden har blandt andet været på DR P1 og Dagbladet Information. Det nævnes ikke på Linkedin, men på hans hjemmeside kan man læse, at han også har arbejdet for Vice og Modkraft.

Som DR-praktikant har han blandt andet tage billeder til DR.dk, herunder eksempelvis til en For Frihed-demo, og en demo i regi af Danmarks Nationale Front.

Man bliver ikke en del af Modkraft med mindre man tilhører den yderste venstrefløj, og han har da også været en fremtrædende skikkelse i Odenses venstreradikale miljø. Den 9. marts 2007 var han talsmand for Odense Support, en lokal støttegruppe for Ungdomshuset, som han selv blev en del af. Senere samme år, den 15. september var han talsmand for Fynske Antifascister (FAF), da de holdt en moddemonstration under Dansk Folkepartis landsmøde i Odense Congress Center. FAF er det nærmeste man kommer Antifascistisk Aktion udenfor hovedstaden.

Til demonstrationen imod Dansk Folkeparti deltog blandt andet Lasse Poelmann, en af de mere militante venstreradikale fra Århus. FAF-banneret med teksten ‘Break down fascism’ der blev brugt til demonstrationen viser en frådende Pia Kjærsgaard, samme banner som anvendte i punkbandet MOR. Den er i øvrigt lavet af Andreas Spangsvig, der året efter (sammen med en autonom ven) blev dræbt af en flugtbilist. En tyrker, pudsigt nok.

ANNONSE

(Alex Sjöberg med Andreas Spangsvigs ‘Break down fascism’-banner, 15. september 2007)

“Der var punkere med hanekam og nittejakke; politisk skolede aktivister i sort, som satte politikken først; flippede kreatyper, for hvem kulturen var alfa og omega. Jeg var vel lidt af det hele på en gang, men med tiden blev politikken det vigtigste for mig.”(Alexander Sjöberg, kronik, Dagbladet Information, 28. februar 2017)

ANNONSE