Kopierede/fra hoften

54-årige Andreas Ziegler, stadig i koma efter antifa-angreb, Stuttgart, 16. maj 2020

I seneste udgave af ‘Genau’ på Radio4, var Dagbladet Informations korrespondent Mathias Irminger Sonne igennem for at fortælle om de mange og ofte talstærke demonstrationer under parolen ‘Demonstrationen gegen Corona-Massnahmen’. Han fortalte, at etablerede tyske medier kaldte dem for højreradikale, og sammenlignede dem med Pegida. Det var Sonne imod, og forklaringen er værd at gengive i sin helhed.

Korrespondenten var ikke imod fordi det er mediers opgave at rapportere objektivt, men imod fordi det var en forkert strategi for at holde bevægelsen nede. Han påpegede også, at det i modsætning til Pegida-demo’erne i 2015, ikke var tale om en racistisk anti-islamisk bevægelse, men ‘venstreorienterede, kapitalismekritikere’, helt ‘almindelige bekymrede borgere’. Han havde eksempelvis talt med en Pædagog, som var ‘en ganske fornuftig kvinde’.

Samme opfattelse havde jeg af Pegida i 2015. Det var gennesnitlige tyskere, som tilfældigvis var imod Merkels masseindvandring. De var ikke højreorienterede i nogen meningsfuld forstand. MSM har definitionsmagten, og bruger den til tung holdningsmassage. Mathias Irminger Sonne er tydeligvis en del af problemet, men han skal have tak for ærligheden.

ANNONSE

Mathias Irminger Sonne, Information: Nogle steder går der tusinder, visse steder titusinder på gaden, som vi også oplevede det i 2015, altså en borgerbevægelse nedefra, som pludselig er umulig at overse. Men der hører sammenligningerne også nærmest op, hvis du spørger mig, for det her er jo ikke en åbenlys højreorienteret, højreradikal, racistisk bevægelse, som Pegida var det. Som en anti-islamisk bevægelse.

Det er et tværsnit at både – ja, undskyld mig, men deciderede tosser, folk som siger at 5G er skyld i coronavirus, alle mulige konspirationsteorier om hvad Bill Gates har tænkt sig at gøre mod mennneskeheden. Men også venstreorienterede, kapitalismekritikere, almindelige bekymrede borgere, vrede mennesker. Jeg snakkede med en pædagog i sidste uge, som, stod og demonstrerede, som sagde at det var børnemishandling, at vi ikke kunne blive ved, at vi har andre prioriteter – en ganske fornuftig kvinde. Der er en helt anden bredde, som vi oplever vi de her demonstrationer, end der var i Pegida. Og det er så også min indvending imod de tyske medier, at de meget meget hurtigt har trukket det her kort: ‘Se hvem I går på gaden med’. Og det kan man også undre sig over. At de stadig demonstrerer på samme tidspunkter som højreradikale netværk og organisationer, enkeltpersoner, der er Holocaustbenægtere, der også blander sig i de her demonstrationer. Det kan man undre sig over, men derfra til at slutte at det altsammen bare er nogle vrede højreorienterede ‘wutburgere’ som ikke er ude i et legitimt anliggende, det synes jeg er brandfarligt, for så får man lidt samme mekanisme som vi oplevede med Pegida, at de faktisk forstærker sig selv.

Storm over Europa har historien om 54-årige Andreas Ziegler, der for to uger siden blev slået ned af venstreradikale, da han deltog i en af de omtalte demonstrationer i Stuttgart – Mand i koma efter Antifa-overfald.

“Den 16. maj blev tyskeren Andreas Ziegler overfaldet på vej til en demonstration mod regeringens corona-tiltag i byen Stuttgart. Han kom gående med to kollegaer på vej til demonstrationen, da de stødte ind i en gruppe på omkring 40 maskerede venstreradikale. Gruppen med venstreradikale var på vej væk, da en af dem råbte til de andre, at de skulle komme tilbage for her var ‘to af dem’. Med to af ‘dem’, mente de højst sandsynlig højreorienterede, der skulle deltage i demonstrationen. Demonstrationerne mod corona-tiltagene har tidligere haft deltagere fra både højre- og venstrefløj, så de venstreradikale vidste, at de kunne finde folk fra højrefløjen, som de kunne overfalde.

Den ene af Zieglers kollegaer, Ingo Tuth, råber til Ziegler, at de skal komme væk og begynder at løbe. Han har to venstreradikale efter sig, som sparker ham så han falder og sprøjter peberspray i ansigtet på ham. Da Tuth lå på jorden hørte han et skud. To tilfældigt forbipasserende kvinder råber dog overfaldsmændene an, og hiver ham ind i sikkerhed i deres bil.

Så godt skulle det ikke gå for Andreas Ziegler. Han slap ikke væk, og blev overfaldet af den store gruppe af venstreradikale, der gennempryglede ham. Gruppen løb først væk, da de hørte politisirener. Nu lå Ziegler så på gaden, livløs og alvorligt kvæstet. Den tredje kollega, der havde forsøgt at beskytte Ziegler mod den store overmagt blev også skadet. Han brækkede en finger og sin næse, og fik kvæstet sit ene øje.

Ved gerningsstedet blev der fundet en gaspistol, som forklarer det skud, som Tuth hørte, og et knojern, som de venstreradikale havde tabt i kampens hede. Ziegler belv svært kvæstet i hovedet, og hans tilstand er kritisk. Han ligger i skrivende stund stadigvæk i coma, efter hvad der kun kan karakteriseres som et mordforsøg udført af den yderste venstrefløj.

Der var flere andre demonstrationsdeltagere, der blev overfaldet samme dag af venstreradikale.”

ANNONSE