Kopierede/fra hoften

Bwalya Sørensen på Nørreport station 1. april 2017

I dag kan Ekstra Bladet fortælle om ‘Paludans pengemaskine – sådan får han millioner’ Afsløringen er i al sin enkelthed baseret på at partiet Stram Kurs, i lighed med de øvrige opstillingsberettigede partier, får et mindre beløb per stemme partiet får til valget onsdag i næste uge.

I samme boldgade så tærsker Politiken i dag langhalm på ‘menneskeretsaktivisten Bwalya Sørensen’, der omtales som ‘Paludans offer’. Artiklen er skrevet af Alexander Sjöberg, tidligere talsmand for Fynske Antifascister (FAF), og hovedkilden er Johan Dam Farkas, kendt fra det venstreradikale Politisk Engagerede Terrorister (P.E.T).

Fra Politiken – Højreradikale netkrigere hylder Paludan (kræver login).

“På internetmødesteder som 4Chan og 8Chan, som er berygtede for at huse blandt andet stærkt højreorienterede brugere og internettrolde, har man også fattet interesse for ham. Det viser en gennemgang, Politiken har foretaget.

Ved universitetet i Malmø i Sverige forsker den danske ph. d.-studerende Johan Farkas i manipulation og politik på digitale medier. Han konstaterer, at Rasmus Paludan for alvor er blevet en figur det højreradikale internetmiljø, fordi han er sprunget fra YouTube-fænomen til at spille en central rolle i dansk politik. …

Rasmus Paludan har entydigt udtalt sig imod vold, men den tvetydige stil passer et netmiljø, som i forvejen er præget af tvetydig opbakning til eksempelvis hvide terrorister såsom Anders Behring Breivik og Brenton Harrison Tarrant, der stod bag det voldsomme angreb mod moskeer i Christchurch i New Zealand tidligere i år.

Det ene øjeblik ligner miljøets opbakning til de hvide terrorister en usmagelig spøg, i det næste en oprigtig støtte. Det er svært at afkode, og det er pointen. … Det er en del af kulturen at narre offentligheden. Og så sent som søndag brugte Rasmus Paludan selv begrebet normies i et opslag på Facebook.

‘Paludan er uden tvivl bekendt med 4Chan-kulturen med deres memes og konspirationsteorier. Han har endda skrevet positivt om 4Chan på Twitter, hvilket mig bekendt er hidtil uset for en dansk politiker’, siger Johan Farkas.

En virkelighed, der for mange på 4Chan og 8Chan er fyldt med konspirationsteorier om ‘ den store udskiftning’ – en teori, der har inspireret hvide terrorister som Brenton Harrison Tarrant, og som søger at påvise magtfulde bagmænds systematiske forsøg på at udrydde den kristne, hvide race og kultur ved at udskifte befolkningerne med muslimer.”

ANNONSE