Nyt

 

Pakistans nye leder Imran Khan vil have en ende på fornærmelserne af islam. Resten af verden må pænt føje og bøje sig.

Organisationen for Islamisk Samarbejde, OIC, fortsætter kampen for at begrænse ytringsfriheden ud fra hensynet til islam. Pakistan er ledende og vil have ende på fornærmelserne af islam og dets symboler.

Næst efter FN er Organization of Islamic Cooperation (OIC) verdens største mellemstatslige organisation af nationer under en fælles ideologisk overbygning: 57 islamske lande som i fællesskab arbejder for at beskytte islam og fremme muslimers interesser. OIC vedtog i 1990 den såkaldte Kairo-erklæring om menneskerettigheder, som i de to sidste paragraffer opsummerer hvad, der regulerer rettighederne set med muslimske øjne:

ARTICLE 24: All the rights and freedoms stipulated in this Declaration are subject to the Islamic Shari’ah.

ARTICLE 25: The Islamic Shari’ah is the only source of reference for the explanation or clarification of any of the articles of this Declaration.

Det bør derfor ikke komme overraskende at OIC igen, og helt i tråd med sharia, tager til orde for at begrænse den globale ytringsfrihed. I en erklæring nylig afgivet af OIC´s udenrigsministre under den 73. generalforsamling i FN, hedder det blandt andet:

OIC foreign ministers adopted a strongly worded statement — sponsored by Pakistan and Turkey — denouncing the increasing attacks on Islam, its revered personalities and symbols, and calling for an end to such campaigns.

ANNONSE

Speaking at the meeting, [Pakistans] Foreign Minister Shah Mahmood Qureshi expressed deep concern over the misrepresentation of Islam as well as at the activities that have hurt the feelings of Muslims all over the world, especially the disrespect shown to the most revered personality of Islam.

In the statement, which was approved by the ministerial meeting, serious concern was expressed on intensification of hate campaigns which were deliberately targeting Muslims and the Islamic religious symbols.

Frasen “de sårede følelsers tyranni” opsummerer godt, hvad OIC bygger sin argumentation og verdensanskuelse på. Den helt vilde logik i næste sætning bliver dermed logisk når sårethed anvendes som emotionel rettesnor:

The joint statement rejected provocative acts like the holding of the competition contest to ridicule Islam aimed at inciting violence.

“Inciting violence” på grund af nogle tegninger, altså. Det vilde raseri, som under karikaturkrisen i 2006 kom overraskende for mange i Vesten, lever i bedste velgående i den muslimske verden. Det er sågar kollektivt sanktioneret af dets lederskab.

Pakistans nyvalgte statsminister Imran Khan tager de muslimske følelser alvorligt, og har givet kampen mod blasfemi og ytringsfrihed højeste prioritet.

Prime Minster Imran Khan on assuming office expressed serious concern at his very first cabinet meeting. The cabinet adopted a resolution condemning the campaign of ridiculing Islam.

Both houses of the parliament also adopted resolutions, calling for halting such activities. Prime Minister Imran Khan had assured the Parliament that matter will be raised during the OIC Ministerial Meeting in New York.

På vegne af OIC´s 57 medlemslande gav udenrigsminister Qureshi under FN´s generalforsamling også udtryk for bekymring over den “alarmerende vækst i ærekrænkende aktiviteter som sårer muslimers følelser”. Man bør endvidere lægge særdeles godt mærke til hvad OIC´s opfattelse af ytringsfrihed er:

He affirmed that freedom of expression comes with concomitant responsibilities, and should be exercised keeping in view the ethical, moral and legal obligations.

Dette minder om mere “ytringsansvar”. Som sædvanligt bliver sådanne udspil forsøgt kamufleret i tale om fred, religiøs tolerance og respekt:

In particular, the statement points to various steps proposed by the OIC to foster an environment of peace, religious tolerance and respect as well as measures to be taken by the states in their domestic sphere.

Lakmustesten på sådanne udtalelser bør som altid være en spejlvending: Hvor meget fred, religiøs tolerance og respekt har islam at tilbyde anderledes troende og kristne i de muslimske lande?

ANNONSE