Nyt

Doktor Shakil Afridi spillede en nøglerolle i at hjælpe amerikanerne med at fastslå, at den høje mand, som gemte sig i det mystiske hus i Abottabad var Osama bin Laden.

For det blev han stillet for retten og idømt 23 års fængsel. Pakistan betragter Afridi som en forræder. Dette er vanskeligt at begribe for amerikanerne. Hvordan kan det at hjælpe myndighederne med at pågribe en massemorder være forræderi? Forræderi mod hvem?

Watch the latest video at<span class=”Apple-converted-space”> </span><a href=”http://www.foxnews.com/“>foxnews.com</a>

Sagen er en stor belastning i forholdet mellem USA og Pakistan. Den er for amerikanerne et bevis på at Pakistan ikke vil gøre noget for at bekæmpe terroren når det kommer til stykket.

ANNONSE

Trump-administrationen har skåret 250 millioner dollar i hjælp til Pakistan i januar og 300 millioner for kort tid siden. Trump twittede:

pastedGraphic.png

Alle præsidenter har været irriteret over Pakistans manglende samarbejdsvilje. Trump gjorde kort proces.

Den nye pakistanske statsminister, Shah Mehmood Qureshi, var i New York i forbindelse med åbningen af Hovedforsamlingen. Han ser gerne at landene kommer på talefod igen.

“Openings are always there,” Qureshi said in an exclusive interview with Fox News. “He is viewed in a particular light in Pakistan, he is viewed as a traitor in Pakistan. But he is viewed as a friend in the U.S. So we have to bridge this gap.”

Så siger Qureshi noget, som får journalisten fra Fox News til spærre øjnene op:

“We have a legal process. Afridi went through that legal process, he was given a fair chance to plead his case. He was sentenced, he was convicted and is serving a sentence,” the foreign minister continued. “We expect you to respect our legal process, as we respect yours.”

Men Afridi blev ikke dømt efter forræderiparagrafen, så ville han have haft ret til at være til stede. Han blev dømt for at have givet assistance til jihadgruppen Lashkhar e-Islam. Denne tiltale kræver ikke, at tiltalte er til stede, og sagen kan foregå bag lukkede døre.

Sådanne udtalelser irriterer amerikanerne. De irriterer de kongresrepræsentanter, som sidder på pengekassen. At lyve amerikanerne lige op i ansigtet er ikke smart, hvis man ønsker at bedre forholdet.

At Pakistan behandler en læge, som hjalp dem med at fange Osama bin Laden, på en sådan måde, er dråben som får bægeret til at flyde over. Det rapporteres ikke i medierne, men mange af de hug Trump uddeler er der tværpolitisk enighed om.

Den nye præsident, Imran Khan, er stærkt antiamerikansk. Det er en dyr holdning, som Pakistan ikke har råd til.

 

 

Pakistan open to Afridi talks with US, foreign minister says

ANNONSE