Kommentar

Alt tressergeneratiionen har fantaseret om bliver i dag virkelighed. Lars von Trier: Forbrydelsens element (1984)

Sidste vinter boede vores studerende søn og hans kæreste i Ishøj på den Københavnske vestegn. Jeg var selv på besøg der i perioder. Det var en speciel oplevelse. En bekendt udbrød: Det her er et tabt territorium og har været det længe.

Allerede på vej i S-toget mærker man at det bliver mindre og mindre Danmark. I Ishøj er der stort set kun navnet tilbage. Som nordbo er man en ”stranger” blandt alle de slørklædte. Det er en mærkelig følelse af at være fremmed, ikke at høre hjemme, en følelse der overskrider følelsen af om man er dansk eller norsk. Nordboere har så meget til fælles, at vi føler os hjemme hos hinanden. Men det her føles ikke bare fremmed, der er også en trykkende stemning på grænsen til fjendskab. Ikke åbent, men latent.

Min kone skulle aflevere noget til vores søn og kørte forkert. Hun havnede i et område, hvor hun følte hun var i Mellemøsten, og hvor hun blev pisseræd; og hun er normalt ikke let at skræmme. Hendes og vores søns og hans kærestes oplevelser mindede om oplevelser fra kvarterer i nogle storbyer, hvor man ved et uheld er kommet forkert ind. Men det her var i Ishøj.

ANNONSE

Jeg traskede selv flere gange fra stationen og ud til lejligheden. Om natten var der en særegen ensomhed og forladthed i luften. Nogle gange hørte vores søn og hans kæreste forfærdelige skrig.

Adressen var Vejlebrovej.

Politiet er lige nu til stede på Vejlebrovej i Ishøj efter et knivstikkeri.

En person er kørt på hospitalet. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

– Vidner har set en større gruppe maskerede mænd stikke en mand i bagdelen op til flere gange. Han er uden for livsfare, siger vagtchef Thomas Mejborn.

På nuværende tidspunkt kan det ikke udelukkes, at knivstikkeriet har noget at gøre med den igangværende bandekonflikt.

– Vi efterforsker bredt lige nu, siger han.

I går besluttede Københavns Vestegns Politi at oprette en visitationszone i dele af byen frem til den 21. oktober efter endnu et skyderi i området.

Maskerede mænd stikker mand i bagdelen i Ishøj

Politiet oprettede en visitationszone i Ishøj, nummer to efter Nørrebro.

Først kommer ghettoen, med den kommer kriminaliteten og næste fase er skyderi og politiet, der opretter visitationszoner.

Det er en krig. En krig mod samfundet. Pressen og politikerne vil gerne reducere det til et simpelt lov og -ordensproblem. Men det her er noget helt andet. Det er statens voldsmonopol, der udfordres, det er staten, der ikke kan sikre borgernes sikkerhed, og volden får næring, ikke bare fra banderne. De er blot katalysatorer for den meget større vold, der findes i de kulturer, der er importeret fra Mellemøsten.

Hvis volden får optimale forhold, vil den vokse. Intet tyder på at politikerne forstår, hvad der sker.

I et rigt samfund med en tolerant, eftergivende stat, med store kulturelle og religiøse forskelle, vil klankriminelle have et rigt rekrutteringsgrundlag.

Vi har kun set begyndelsen.

 

 

ANNONSE