Kopierede/fra hoften

Grupper er set med LTF-trøjer på Nørrebro, og som en anonym Nørrebro-beboer formulerer det med henvisning til ordensmagten, så virker det til, at “at begge sider ’ruster op’”. Rapport fra multikulturens frontlinje set hos lokalavisen Mit Nørrebro – Utrygge beboere oplever øget bandeaktivitet i Nørrebros gader.

“‘I alle de år, jeg har boet på Nørrebro, har jeg aldrig set så mange bandemedlemmer som i den seneste uge.’

En række nørrebroere beretter om langt mere umiddelbart bandelignende aktivitet på gader og stræder siden coronalukningen – og tydeligst formuleres det af denne kvindelige beboer fra området omkring Blågårds Plads.

Hun har boet på Nørrebro i ca. 15 år, de seneste 10 år ved Blågårds Plads, og både her og i Folkets Park har hun observeret større grupperinger, siden Københavns Politi den 4. april igen erklærede Nørrebro for visitationszone grundet en opblussen af bandekonflikten.

‘I onsdags i parken var der noget grill og omkring 40 mennesker samlet, hvilket i sig selv er vanvittigt i de her tider. På pladsen hænger de bare ud i mindre grupper. Bydelen syder, og noget er på vej. Vi kan alle mærke det, men når mange ikke kommer ud, så overtager banderne p.t. gaderne. Det føles ekstremt ubehageligt,’ siger beboeren, der – ligesom de øvrige beboere, Mit Nørrebro har talt med – ønsker at forblive anonym. …

‘Der er en stor stigning i bandeaktivitet her på Sankt Hans Torv. Hver gang hashhandlen lukker et sted, ryger den et andet sted hen, og Christiania har jo lukket sig selv i disse corona-tider…’ fortæller en beboer, der også oplever mere politi i området.”

ANNONSE