Nyt

Som vi tidligere har skrevet, så udtalte Hans-Georg Maaßen som er chef og præsident for det tyske forfatningspoliti, at der ikke var beviser for “hetzejagt” på udlændinge i Chemnitz. Det havde kansler Angela Merkel ellers påstået og sagt der “fandtes billeder” af dette.

Tysk forfatningspoliti afviser igen der skulle være belæg for “hetzjagter” i Chemnitz

Selvom Merkel ikke har dokumenteret sin påstand, har udtalelserne vagt forargelse i de tyske medier og venstrefløjen og SPD har siden krævet hans afgang. Presset de seneste dage har været massivt og selvom kritikken har være useriøs har den svage koalitionsregering mellem SPD og CDU/CSU ikke haft mange valg.

At Hans-Georg Maaßen forholder sig til de manglende beviser og at den ene video der har cirkuleret ikke viser andet end en konfrontation mellem nogle tyskere og personer af anden etnisk herkomst er ikke vigtig.

ANNONSE

Hans-Georg Maaßen passer ikke ind i fortællingen og nu kan SPD og de tyske medier så hævde, at han ikke dur til sin position fordi der ikke er tillid til ham. Sådan er det i det største land i Europa og som nogen mente skulle være “leder af den vestlige verden”.

Nu melder den tyske avis Die Welt så, at Maaßen træder tilbage. Fakta er mindre vigtgt.

Die Welt -Merkel hat sich entschieden, dass Maaßen gehen muss

Se også:

Mediet Politiken ændrer påstand om Chemnitz – nu er “Brutal jagt på fremmede” blevet til “Påstået heksejagt.”

ANNONSE