Nyt

For nylig skrev vi om hændelserne i Chemnitz og hvordan Anegela Merkel hævede der var “heksejagt” på “fremmede” i Chemnitz.

Er Merkel fanget i bevidst overdramatisering om Chemnitz som medier viderebragte – “Brutal jagt på fremmede og had i gaderne”

Sagen blev naturligvis omtalt i flere medier i Danmark, herunder Politiken der i en overskrift konkluderede:

“Brutal jagt på fremmede og had i gaderne”

Politiken – Brutal jagt på fremmede og had i gaderne: Vi er folket, råber de i Chemnitz og tester Tysklands demokrati

Politiken den 1. september.

Siden har det vist sig, at der ikke er belæg for disse påstande som vi også skrev her:

Tysk forfatningspoliti afviser igen der skulle være belæg for “hetzjagter” i Chemnitz

De tyske forfatningsmyndigheder finder ganske enkelt ikke belæg for Angela Merkels og implicit derfor også mediernes påstand.

Dels er ikke beviser for påstandene udover en kort videosekvens og dertil er der dels tvivl om dennes oprindelse og hvad den overhovedet viser.

Vurderingen af dette har udløst stor opstandelse hos den tyske venstrefløj og socialdemokratiet SPD der nu kræver præsidenten for forfatningspolitiet fyret.

I Danmark ser man omvendt mediet Politiken ændre sin vinkel. Nu var det ikke længere “”Brutal jagt på fremmede og had i gaderne” “, men “Påstået heksejagt i Chemnitz skaber politisk krise i Tyskland”.

Dette skrev Politikens korrespondent Erik Jensen den 7. september selvom han tidligere den 1. september ukritisk havde viderebragt Angela Merkels påstande der endnu er udokumenterede.

Politiken – Påstået heksejagt i Chemnitz skaber politisk krise i Tyskland

Sagen er vigtig da den viser hvilket billed og fortælling der skal være fakta. Venstrefløjen vil bruge Chemnitz som dehumanisering af modstandere af masseindvandring og gøre dem til nazister og medier vil forøge at holde fast i samme bias. Omvendt er medierne ude i forklaringsproblemer og risikerer, med rette at kunne blive beskyldt for Fake News når de krydser linjen for objektiv nyhedsformidling.

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte