Nyt

Der er sket en del de seneste dage og uger i Chemnitz. Meget er skrevet og påstået og hurtigt har medier og politikere som forsvarer masseindvandringen forsøgt, at instrumentalisere situationen og kalde alle der er imod den førte politik for “fascister” eller det som er endnu værre. Stort set alle gloser fra den yderste venstrefløjs retoriske værktøjskasse er anvendt. I weekenden blev der således holdt en koncert med “punkbands” imod “Højre” som medlemmer af den tyske regering og medier støttede, selvom en af artisterne tidligere er kommet med tekster der forherligede vold mod politi.

I Danmark skrev mediet Politiken:

“Brutal jagt på fremmede og had i gaderne”

af journalist Erik Jensen der også er korrespont.

I artiklen skriver han om Angela Merkel og en påstand om hvad der var foregået i Chemnitz.

“»Vi har set videooptagelser, der viser, at der var heksejagt, at der var en sammenrotning, at der var had i gaderne, og det har intet med vores retsstat at gøre. Det må ikke komme til sådanne optøjer på nogen plads eller gade,« sagde hun forleden.”

Politiken – Brutal jagt på fremmede og had i gaderne: Vi er folket, råber de i Chemnitz og tester Tysklands demokrati

Allerede for et par dage var der tvivl om disse påstande.

I FAZ bliver en lokal chefredaktør fra mediet Frei Presse i Chemnitz Torsten Kleditzsch citeret for:

Es habe aus der Demonstration heraus sehr wohl „Angriffe auf Migranten, Linke und Polizisten“ gegeben, Menschen sei „über kurze Distanz nachgestellt“ worden, so dass man von „Jagdszenen“ hätte sprechen können, nicht aber von einer „Hetzjagd“ dem Sinn nach, dass „Menschen andere Menschen über längere Zeit und Distanz vor sich hertreiben“.

“Der var sikkert ud fra demonstrationen angreb på migranter, venstreorienterede og politibetjente. Mennesker var over korte afstande blevet forfulgt så man kan tale om “jagtscener”, men ikke som “hetzjagt” i det sind, at mennesker over lange afstande og i lang tid  blev drevet rundt”.

FAZ – CHEMNITZ UND DIE MEDIEN : Es bedarf keiner Dramatisierung

I dag hedder det så fra så fra Statsanklageren i Dresden, at man har set videooptagelser gennem fra demonstrationere den 26. og 27. august for at finde ud af om der er gerningsforhold man kan og skal efterforske. Selvom efterforskningen endnu ikke er helt afsluttet har man ikke fundet bevis for der skulle være sket en “heksejagt” som Politiken kalder det eller “hetzjagt”.

„Ich kann nicht ausschließen, dass in dem restlichen Videomaterial entsprechende Anhaltspunkte enthalten sind“, teilte Oberstaatsanwalt Wolfgang Klein WELT jetzt mit. Der Generalstaatsanwaltschaft liege ein im Internet verbreitetes und allseits bekanntes Video vor, in dem eine Verfolgung eines Menschen über eine kurze Distanz zu sehen sei. „Dieses wird derzeit ausgewertet und eine mögliche Strafbarkeit geprüft. Ob darüber hinaus weitere Menschen in Chemnitz verfolgt worden sind, ist hier nicht bekannt“, erklärte Klein.

“Jeg kan ikke udelukke, at der i det resterende videomateriale findes dokumentation for [det påståede].

Den på nettet kendte video hvor et menneske over en kort distance forfølges er statsanklageren bekendt, men om det kan føre til en sigtelse bliver nu vurderet.

Om der dertil er flere mennesker som blev forfulgt i Chemnitz er os ikke bekendt.

Siger Wolfgang Klein fra Statsanklageren .

Jörg Meuthen fra partiet AfD har kritiseret kansler Merkel for hendes udtalser, men onsdag har hun forsvaret disse.

“Der var billeder der viste et klart had og dermed også forfølgelse af uskyldige mennesker. Det må man tage afstand fra” “Dermed er alt sagt”

sagde hun uden, at kommenterer de manglende beviser for hendes påstande.

Die Welt – Merkel spricht von Verfolgung unschuldiger Menschen

Begrebet “hetzjagt” eller “heksejagt” som Politiken kalder det er ikke juridisk defineret, men Leif-Erik Holm som sidder i Forbundsdagen for AfD – Alternative für Deutschland kræver, at den tyske regering fremlægger dokumentaton for Angela Merkels påstande. Kan den ikke det dokumentere disse betyder det, at Merkel har bragt Fake News.

ANNONSE

Tilsvarende har Sachens ministerpræsident Michael Kretschmer fra CDU sagt:

„Klar ist: Es gab keinen Mob, keine Hetzjagd und keine Pogrome.“

Det er sikkert, Der var ingen mob, ingen hetzjagt og ingen progromer”

Begivenhederne i Chemnitz viser igen den problematik som Merkels udlændingepolitik og åbningen af grænsen i 2015 har efterladt landet i og hvor hun blev kendt for begrebet “Wir Schaffen das.  Tyskland virker mere og mere splittet og spaltet og hvor store dele af medierne driver regulær chikane og kampagner imod dem der kritiserer migrantpolitikken og hvor udskamning er daglig agenda fra latterliggørelse til sammenligningen med nazister. Demonstranter fremstilles som undermennesker hvor udviklingen er kørt forbi dem og de går i sjovt tøj og er overvægtige eller taler dialekt.

Dem som er ansvarlige for kontroltabet sidder derimod stadig med magten og støttes i høj grad af regeringstro medier selvom der endnu ikke er en udsigt til løsningen af migrantkrisen.

 

ANNONSE