Nyt

Først var de lang tid på kystvagtskibet “Diciotti”, så begyndte de at sultestrejke og så kom de i land efter Irland, Albanien og den katolske kirke indvilligede i at modtage de migranter der ikke ville samles op af Maltas kystvagt.

Senest skrev vi nogen af dem nu var forsvundet fra det kirkelige refugium.

40 “reddede” migranter fra Diciotti har forladt ophold hos den italienske kirke og er gået under jorden

Nu er nogen af dem dukket op. Det skriver den tyske avis Die Welt. Italiensk politi har fredag fundet nogen af dem ved en lægeklinik drevet af Læger uden Grænser. Efterfølgende skulle nogen af dem være blevet anholdt eller transporteret tilbage til det kirkelige refugium ved Rocca di Papa.

Den katolske kardinal Gualtiero Bassetti beklagede i et interview med avisen Avvenire at migranterne var forsvundet, men kaldte dem frie mennesker og udtalte:

“„Sie sind nicht gekommen, um in Italien zu bleiben“, sagde Bassetti. Die Menschen wollten ihren Träumen folgen. Für die Zukunft sei es deshalb wichtig, die Fristen bei der Aufnahme von Migranten zu verkürzen und sie schnell in Familien und Einrichtungen zu integrieren.”

“De er ikke kommet for at blive i Italien. Menneskerne ville følge deres drømme. For deres fremtid er det derfor vigtigt at forkorte den tid det tager at tage imod dem og så hurtigt som muligt at integrere dem i familier og institutioner.”

Die Welt

ANNONSE