Nyt

Migranter går i land på Sicilien fra MOAS-skibet Phoenix den 6. maj 2017. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix.

 

Omkring 3500 migranter er de seneste dage blevet samlet op ud for den libyske kyst, og de 900 første gik onsdag i land på Sicilien fra to forskellige skibe fremgår det frem af en AFP-melding, som ikke ser ud til at være gengivet i andre større medier end Daily Mail.

Skibene tilhører henholdsvis Italiens kystvagt og den Malta-baserede organisation Migrant Offshore Aid Station (MOAS):

The early morning saw a coast guard vessel with 481 migrants aboard reach the southern Sicilian port of Pozzallo, while the Phoenix vessel of Maltese NGO Moas began disembarking 422 more further up the coast at Trapani.

Fire andre skibe tilhørende hver sin frivillige organisation er også på vej til Italien:

Vessels from four other NGOs — Medecins sans Frontieres (MSF), SOS Mediterranee, Save the Children and ProActiva Open Arms — were on their way to Italian ports with a cargo of some 2,700 more migrants, including many children, picked up Tuesday, those organisations said.

Hvad der menes med «many children» får vi ikke at vide, om end AFP dvæler ved et nyfødt barn fra Cameroun, som har fået navnet Christ. De eneste tal, der foreligger om de tilrejsende, ser ud til at findes i La Repubblicaog vedrører dem, som gik i land i Pozzallo, hvor 45 kvinder og 60 børn var blandt de 481 der steg i land – med andre ord næsten 80 % voksne mænd. Il Giornale rapporterer om en tilsvarende kønsfordeling ombord på fartøjerne tilhørende Proactiva Open Arms.

Ankomsterne aktualiserer naturligvis Italiens forsøg på at få andre EU-lande til at bistå med håndteringen af invasionen. Il Sole 24 Ore skriver, at Frontex-chefen Fabrice Leggeri vasker sine hænder. Under mødet om sagen i Warszawa forleden sagde Leggeri, at han ikke ved, om der er andre villige stater, at problemet er komplekst, og at det under alle omstændigheder ikke ligger inden for Frontex’ mandat at løse politiske problemer, som dette.

ANNONSE

I mellemtiden kan TGCOM24 rapportere, at statsminister i Tripoli-regeringen Fayez Al Sarraj foreslår at man angriber menneskesmuglerne med fly, og peger på, at man bør hindre dem i at få leveret brændstof. En konkret mand.

ANNONSE

Ét svar til “Invasionen ført til protokols”

  1. Britta Due Andersen siger:

    Proactiva Open Arms – det siger alt om menneskesmulingen