Nyt

Billede: Overskrift og underoverskrift i Bild siger meget om, hvilken vej sympatien går: Er dette, dvs. billedet af Vivien, virkelig et tegn på, at gerningsmanden ikke ønskede at dræbe? Nu bliver han kun tiltalt for farlig legemsbeskadigelse.

Vivien K ligger fortsat på intensivafdelingen på sygehuset i Hannover. Lægerne måtte fjerne hendes milt og dele af bugspytkirtlen. Flere ribben er brækket. Hun er netop taget ud af kunstig koma.

Vivien K var med andre ord en hårsbredde fra døden. Det kommer derfor som et chok for offentligheden og de pårørende, at anklagemyndighederne frafalder tiltalen om drabsforsøg. Gerningsmanden, en 17 år gammel syrisk flygtning, havde ikke til hensigt at dræbe, siger anklagemyndigheden. Han stoppede med at stikke. Ergo: Han ville ikke dræbe.

ANNONSE

Nu formuleres det sådan, at han ville «skåne» offeret.

Øjenvidner siger noget andet. De siger, at gerningsmanden stoppede med at stikke, fordi han vidste sig iagttaget og frygtede at blive pågrebet,.

Viviens forældre er overvældet over responsen. Folk engagerer sig i datterens skæbne.

Det var sidste søndag at datteren blev stukket ned af syreren i Burgwedel, Niedersachsen – et lille lokalsamfund med 20.000 indbyggere ikke langt fra Hannover.

Die Welt skriver at foranledningen til knivstikkeriet var et skænderi som den 24-årige havde haft med to andre syriske asylsøgere på 13 og 14 år i et supermarked.

På hjemvejen traf hun på de to igen, og denne gang havde den 17-årige sluttet sig til dem. Knivstikkeriet skete efter at en ny diskussion var opstået. De tre stak derefter af, men blev alle pågrebet kort tid efter.

Noget af engagementet kan måske også skyldes afstanden mellem de politiske myndigheder og anklagemyndigheden på den ene side, og folks reaktioner på den anden.

Knivoverfaldet fik delstatens integrationsdirektør, SPD-politiker Doris Schröder-Köpf, til at argumentere for hurtigere familiesammenføring for flygtninge.

Nu går statsadvokaten altså ind for at frafalde tiltalen for drabsforsøg og reducere den til legemsbeskadigelse. Dermed bliver afstanden til folks retsfølelse endnu større.

Bild har været den politiske korrektheds talerør i mange år. Nu mærkes en forskydning i retning af oprør på vegne af læserne. En tabloidavis, som ønsker at fastholde sine læsere må vise at den forstår og kerer sig om deres følelser.

Norske tabloidaviser er ikke kommet til den erkendelse. Endnu.

Document har tidligere skrevet om sagen:

En offentlighet hardere rammet enn knivofferet

 

ANNONSE