Nyt

Den 21 år gamle syriske islamist, som den 4. oktober 2020 dræbte en 55 år gammel homofil mand og skadede hans 53-årige partner alvorligt med en kniv i Dresden, siger i retten at han ikke angrer det han gjorde.

I straffesagen som foregår for Oberlandesgericht i Dresden i disse dage, siger den 21-årige– identificeret som Abdullah al H. H. – at han bare er ked af at han ikke fik fuldført jobbet med at dræbe de vantro mænd, skriver Der Spiegel.

Den unge syrer kom fra Syrien til Tyskland i 2015 efter at faren havde sendt ham hjemmefra 15 år gammel for at bygge en ny tilværelse der til lands, så familien kunne følge efter. Abdullah fik ikke asyl og er i Tyskland på såkaldt tålt ophold, fordi han ikke kan sendes hjem til Syrien. Planer om at skaffe sig arbejde mislykkedes, og vejen blev kort til Koranen.

ANNONSE

Manglende udsigter til et normalt liv i Tyskland kan have bidraget til Abdullahs radikalisering, forklarer en sagkyndig psykolog i retten. Psykologen var blevet bekendt med ham under et tidligere fængselsophold, efter at han var blevet arresteret for terrorplaner i 2018.

Den unge mand havde sværget troskab til den Islamiske Stat (IS), var i færd med at lave et bombebælte og planlagde at dræbe vantro ved at sprænge sig selv i luften. Med en sådan «god gerning» skulle han komme direkte i paradis. I fængslet var han stille og tankefuld, men gav ikke desto mindre et venligt indtryk, siger psykologen, som mødte ham omtrent ugentligt.

En islamlærd mand, som snakkede med Adbullah mens han sad fængslet for terrorplanerne, siger til retten at den syriske islamist var svært bange for at havne i Helvede, noget han mente kunne ske hvis han dræbte nogen uretmæssigt. På spørgsmål om hvem som retmæssig kunne dræbes, havde han henvist til IS og sagt at det er legitimt at dræbe homofile.

Mordet i Dresden blev begået fem dage efter at Abdullah slap udt fra fængsel. Politiet var på det rene med at den unge syrer var en sikkerhedstrussel, men overvågede ham ikke konstant.

 

ANNONSE