Nyt

Som vi skrev blev en læge dræbt af en somalier i torsdags foran sin 10 årige datter.

Somalier dræbte tysk læge – datteren så sin far blive dræbt

Drabet har været omtalt i tyske landsdækkende aviser, men ikke i ARD som er tysk statstv der kan sammenlignes med DR i Danmark og som finansieres af gebyrer der ligner den danske licens.

Som svar på hvorfor stationen ikke omtalte drabet forklarer chefredaktøren på Tagesschau som svarer til DR Nyhederne at, de bringer ting som har samfundsmæssig, national eller international relevans.

De bringer ting som har betydning for 83 millioner tyskere. Derfor kan de ikke berette om ethvert mord som Dr. Kai Gniffke der er chefredaktør kalder det.

“Jeg tror flertallet af vores kritikere er enige heri.”

siger han videre.

“Der hvor meningerne er forskellige, er om vi [ARD] skal berette om det, når det handler om en asylansøger. Ud fra min vurdering skal vi det, hvis asylansøgere udgør en overproportional andel af drab. Det gør de ikke ud fra vores undersøgelser og derfor besluttede vi ikke, at orientere om drabet”

Videre siger chefredaktøren, at det er rigtigt når det hedder, at der ikke ville være sket et drab, hvis ikke somalieren opholdt sig i landet, men henviser så til, at det ikke har samfundsmæssig interesse hver gang der sker en forbrydelse i Tyskland.

Han slutter så af med, at sige dem der kritiserede den manglende omtale har en legitim berettigelse og som udgangspunkt ikke er racist.

ARD – Facebook

ANNONSE