Nyt

Billedet: Seehofer og Matteo Salvini i Innsbruck / Foto: Salvinis åbne Facebook

Italien indgår ikke nogen migrantaftale med Tyskland før EU gør mere for at beskytte de ydre grænser, siger indenrigsminister Matteo Salvini til sin tyske modpart.

Salvini og Horst Seehofer mødtes onsdag i den østrigske by Innsbruck, dagen før EU holder et to dage langt uformelt justits- og indenrigsministermøde i samme by.

Efter mødet sagde Salvini, at EU må opfylde disse betingelser før Italien godtager, at en eneste migrant bliver sendt tilbage fra Tyskland til Italien.

Den tyske indenrigsminister sagde, til trods for Salvinis udtalelser, at han håber at kunne indgå en aftale med Italien inden udgangen af juli eller i begyndelsen af august om at sende asylsøgere, som oprindeligt var registreret i Italien, tilbage fra Tyskland.

– Tyskland ønsker færre indvandrere. Jeg ønsker færre indvandrere i Italien, og der er også 25 andre europæiske lande, som har gjort langt mindre end Italien og Tyskland, sagde Salvini, som tog til orde for at EU må få fart i byrdefordelingen.

Mødet fandt sted dagen efter at Seehofer fremlagde sin egen migrantplan i Tyskland, hvor han ser for sig, hvordan asylsøgere som er rejst videre til Tyskland via andre EU-lande, skal indkvarteres i transitlejre og sendes tilbage til de lande, hvor de først blev registreret. I mange tilfælde betyder det Italien og Grækenland.

ANNONSE

Seehofer, som også ønsker en tilsvarende tilbagesendelsesaftale med Grækenland, sagde at han og Salvini deler synet på, at målet må være at færre migranter kommer over Middelhavet, at færre dør under færden, og at færre migranter ender op i Italien og Tyskland.

 

ANNONSE