Nyt

I kampen om Europas goder har det udviklet sig til fuld krig mellem afghanere og kristne eritreere i Calais. Den franske kystby er fremdeles opsamlingssted for migranter som forsøger at smugle sig videre over til Storbritannien. Det er afghanerne som organiserer menneskesmuglingen. Eritreerne siger, at afghanerne ikke kan lide dem fordi de ikke har penge at betale med. Det koster rundt regnet 30.000 kroner at blive smuglet fra Frankrig til Storbritannien.

”De kender os på vores mørke hud og vi genkender dem fordi de er lyse”.

Optøjerne skræmmer livet af lokalbefolkningen. Den franske regering har responderet med at sende 1300 tungt bevæbnede politifolk til havnebyen. De kører rundt i hvide varebiler hele døgnet for at forsøge at holde migranterne i ro.

Den britiske aktivistgruppe No Borders nærer kaosset ved at fortælle migranterne, at det er deres menneskeret at få et liv i Storbritannien – «no questions asked». Og de er ikke de eneste. Der er mange hjælpeorganisationer på stedet som frembringer det samme budskab.

ANNONSE

Optøjerne består ikke længere bare af nævekæmpe og stokke. Politiet finder pistoler og ammunition til kalasnikoffer. Flere er blevet skudt i den sidste tid. Efter at myndighederne jævnede «The Jungle» med jorden, er migranterne igen begyndt at komme tilbage. Det antages at der er rundt regnet 1000 i Calais for øjeblikket og at antallet øges hver dag. Baggrunden er den nye Sandhurst Treaty som trådte i kraft 1. februar. Den skulle garantere at migranter under 18 år skulle få asylansøgningerne behandlet i løbet af 25 dage fremfor 6 måneder.

Aftalen mellem Frankrig og Storbritannien gjorde at mange af migranterne nu troede på rygterne om at det ville blive lettere at komme til Storbritannien. Strømmen af migranter eskalerede og er nu ude af kontrol både i antal og hvad angår vold.
Kidane fra Eritrea, som opgives til at være 17 år, blev skudt i nakken af en afghansk menneskesmugler, mens han ventede på færgen for at bringe sig over til England for egen kraft. Han ligger i koma og er blevet varigt lam fra nakken og ned.

Måske ikke 17 år, men en forfærdelig skæbne alligevel.

Daily Mail

 

ANNONSE