Nyt

Nogle af migranterne ombord på «Aleksander Maersk». Stillbillede: La Repubblica.

 

Containerskibet fra Maersk med 110 migranter ombord, som siden fredag har ligget udenfor Sicilien, fik lige efter midnat tilladelse til at lægge til kaj i havnen i Pozzallo, skriver Corriere della Sera.

De fleste af migranterne som befandt sig på skibet er sudanesere, som straks blev transporteret med bus til et asylmodtagelsescenter i byen.

Pozzallos borgermester Roberto Ammatuna takker det italienske indenrigsministerium, som mandag aften gav skibet tilladelse til at gå i havn efter at have forhalet beslutningen, formentlig for at sende et politisk signal om at det uanset hvad sker modvilligt. Hele byen bad om denne forhaling, ifølge borgmesteren.

Måske er der en vis branche som også er fornøjet med beslutningen. La Repubblica skriver tirsdag at italiensk politi har arresteret seks personer, som driver et asylmodtagecenter i provinsen Latina, lige syd for Rom. De seks er mistænkt for svindel med offentlige midler og mishandling af de mennesker, de havde påtaget sig at indkvartere, med overfyldte modtagecentre og elendige sanitære forhold.

ANNONSE

 

ANNONSE