Nyt

Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix.

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini har varslet at det Gibraltar-indregistrerede skib «Aquarius», med 629 migranter ombord som er blevet samlet op i havet udenfor Nordafrika, ikke vil få adgang til nogen italiensk havn.

La Repubblica skriver:

Om få timer vil skibet passere Maltas territorialfarvand. Hvis østaten ikke accepterer at yde assistance, som det ofte er sket i de senere år, så vil de italienske havne være lukket, og skibet (som i øjeblikket er 40 nautiske mil fra nærmeste kyst) vil ikke få lov til at benytte italienske havne.

Beslutningen, som sender et klart signal om en ny migrationspolitik, er uden historisk sidestykke, og er taget i samråd mellem Salvini og transportminister Danilo Toninelli, som også er Femstjernebevægelsens gruppeleder i Senatet.

 

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige